Interlude

I amerikanske filmer er forskere som går amok et standardtema. De finnes i virkeligheten. Una-bomberen var ett eksempel. Bruce Ivins er en annen. Beskyttet av forskerens status kunne han tøye strikken svært langt uten å vekke mistanke. Ivins arbeidet i det militære laboratoriet i Fort Derick, Maryland, om natten, og sa det var for slippe unna problemer på hjemmebane.

Man er usikker på motivet for anthrax-brevene han sendte. Man tror han utviklet paranoia og hevnforestillinger. I brevene han sendte med anthrax skrev han at USA var under angrep og dette trigget en emosjonell nerve like etter 9/11.

Flere eposter man har funnet har samme ordlyd som brevene:

The e-mails, whose recipients were not revealed, warned that Osama bin Laden’s «terrorists for sure have anthrax and sarin gas» and have «just decreed death to all Jews and all Americans,» according to the documents.

U.S. officials say documents tie scientist to 2001 anthrax attack