johnmccain.jpg

Det er noe Robert Duvall – Lonesome Dove over John McCain: tøff, men ikke av stein. Han har humor og varme, men flint i øyet som viser at han vet hva det dreier seg om. Når det kommer til stykket. Det vet vi foreløpig ikke om Barack Obama. Karisma kan ikke fortelle oss det.

NRK og norske medier er svært lunkne overfor McCain. Han passer ikke inn. En republikaner som er enda tøffere enn Bush? I deres verden finnes det ikke plass eller forståelse for en kandidat som hele tiden har gått inn for flere soldater til Irak. McCain er far til the Surge. Men han er også far til loven som forbød bruk av tortur.

McCain er pragmatiker, og «candid». Han har den direkte folksy stilen, med kjappe replikker, der folk er. Han er blottet for overklassenykker.

McCain er en president for et land som befinner seg i krig. Da trenger man en leder med styrke og mot. McCain satt som kjent i krigsfangenskap i flere år. Men det hadde han ikke behøvd: da nordvietnameserne oppdaget at han var sønn av en admiral, ville de la ham gå. Men McCain avslo. Han ville ikke ha privilegier. Han ble sittende med kameratene på «Hanoi Hilton» i flere år og ble mishandlet som dem. Han vet hva krig er. Akkurat den detaljen overbeviste meg om at mannen har karakterstyrke.

McCain er dessuten den eneste på republikansk side som tar miljøvern alvorlig.

Les også

-
-
-
-
-
-
-