Sakset/Fra hofta

Krigen i Irak har spilt annenfiolin i valgkampen, men seiler nå opp igjen fordi velgerne ser på kostnadene og kobler det til bolig- og bankkrisen. Velgerne spør hvorfor USA skal bruke slike astronomiske beløp på en krig langt borte, når vanlige borgere desperat trenger hjelp.

Folk legger merke til at bankene blir «bailed out», mens folk som må selge eller blir kastet ut av sine boliger havner i teltleire. Hvis nedgangen slår inn kan dette bli sentimenter som deles av flere. Det kan skade McCain og tale til Obamas fordel.

Omkostningene ved krigen har fått større oppmerksomhet. Totalsummen står på 15.000 milliarder kroner, men kan nå 30.000 milliarder, hvis vi skal tro Joseph Stieglitz i hans nye bok. The 3 trillion dollar war.

Økonomer sier krigen ikke har stimulert økonomien i samme grad som tidligere.