Hva skal Nancy Pelosi, Speaker of the House gjøre? Demokratene har flertallet, men i stedet for å fokusere alle krefter mot Trump, må de bruke krefter på en falang som har antisemittisme på programmet. Selv fanatiske kommentatorer i Washington Post, som Max Boot, sier at Omar serverer «textbook antismitism». 

Ilhan Omar har på tre måneder skapt skandale på skandale og hennes karriere skulle etter normale solemerker vært over. Men det er den ikke. Omar er trassig og fortsetter i samme spor. Hun støttes av den nye progressive fløyen blant Demokratene som overkjører Nancy Pelosi, snart 79 år.

Demokratene har et aldersproblem – Biden er 76, Sanders er 77 og Pelosi 78 – og den nye fremadstormende generasjonen er langt ute til venstre, og tar ikke korreksjon. Ikke på økonomi, ikke på verdispørsmål.

Derfor har antisemittismen kommet inn i Kongressen på en måte som aldri før.

Antisemittismen splitter USA langs andre linjer enn Demokrat/Republikaner. Meghan McCain er datter av John McCain og en av programlederne i talkshowet The View. Hun var meget personlig og direkte om hvorfor Omars uttalelser gikk inn på henne:

“It is very dangerous, very dangerous,» McCain added, «and I think we collectively as Americans on both sides, what Ilhan Omar is saying is very scary to me. It’s very scary to a lot of people and I don’t think you have to be Jewish to recognize that.”

Jøder er en så integrert del av Amerika at det å angripe dem vil skape en bevissthet om at noen sentrale verdier er truet.

Ilhan Omar får med sin frekkhet og pågåenhet frem forskjellen på disse verdiene og den nye identitetspolitikken, som på overflaten hevder å ta vare på enda flere, på de undertrykte gruppene som ikke er blitt sett.

Men Omar gjør det ved å sparke mot andre grupper, og ikke hvilken som helst: Mot jødene. Hun viste sin giftige og aggressive side da hun ikke leet et øyelokk, men retvitret en tweet som angrep McCains far:

“Meghan’s late father literally sang ‘bomb bomb bomb Iran’ and insisted on referring to his Vietnamese captors as ‘g–ks’,» read the post by Medhi Hasan, an «Intercept» columnist and Al Jazeera host. «He also, lest we forget, gave the world Sarah Palin. So a little less faux outrage over a former-refugee-turned-freshman-representative pls.”

Dette gjør det tydelig for amerikanerne at det er all out war. Alle som ikke føyer seg og underkaster seg den nye linjen, vil bli brennmerket. Når dette skjer med antisemittisme som våpen, vil debatten heretter bli annerledes og mørkere.

Omar appellerer til hatet. Det er en anklage som Demokratene har slynget mot Trump helt siden han begynte valgkampen.

Nå er det plutselig deres eget parti som står i tiltaleboksen. Hvis Omar hadde stått alene ville det ikke vært noe problem. Men hun har den radikale blokken i ryggen.

Europa står som tilskuer, og det står enda dårligere til her. Jøder i Vest-Europa emigrer til Israel og andre land. Det spås at om noe få tiår vil det ikke være igjen unge livskraftige jødiske miljøer i Frankrike, som har 400.000 jøder. Alle vet grunnen: Det er ikke gammel-eller nynazisme, det er importen av millioner av muslimer som eliten har degget og dullet for også når det gjelder å overse jødehatet. Venstresiden har selv et Israel-hat som er irrasjonelt og de møtes i kampen mot Israel.

I USA er antistoffene sterke. Trolig kommer Ilhan Omar til å bevisstgjøre om faren. Det står mye dårligere til i Vest-Europa. Her vil pressen og politikere forsøke å vri det til et spørsmål om Trump.

Faktum er at hatet mot Trump også har islett av den samme irrasjonalitet som antisemittisme.

Dette vil bli tydeligere etter hvert som establishment driver med strømmen uten å vite hvordan de skal komme seg på land.