Nytt

Kvinner som ikke respekterer det iranske påbudet om hijab, samt kvinnenes fedre og ektefeller, må dø. Det mener den fremtredende imamen Hojatolislam Gholam Reza Hassani, som leder fredagsbønnen i byen Uromieh i den iranske delen av Azerbaijan.

– Jeg forstår ikke, at disse kvinder, som ikke respekterer hijabben, stadig er i live 28 år efter den islamiske republiks fødsel, sagde han onsdag ifølge religionnewsblog.com.

– Disse kvinder samt deres mænd og fædre må dø, sagde Hassani, som repræsenterer det iranske åndelige overhoved Ayatollah Khamenei i det østlige Azerbaijan.

Hassanis uttalelse kommer etter at to kurdiske feminister i Iran er blitt beskyldt for å være medlemmer av en væpnet opprørsgruppe og for å undergrave og true landets sikkerhet.

Budskapet fra ayatollah Khameneis representant kan tyde på en ny og hardere linje mot kvinner som ikke oppfyller Irans islamske lovkrav om å bære hijab. Tusenvis av iranske kvinner har allerede fått advarsel på grunn av deres uislamske påkledning, som for eksempel tettsittende korte frakker og for små hodetørklær.

Kristeligt Dagblad: Imam: Kvinder uden tørklæde skal dø