Nytt

Ikke før har folk sluttet i Bush-administrasjonen før de går ut med kompromitterende materiale. Den siste i rekken er avgått pressetalsmann Scott McClellan, som sier både presidenten og hans krets løy om avsløringen av CIA-agent Valerie Plame.

McClellan skriver bok som skal ut til våren, men sender allerede nå ut en juicy avsløring. Så veldig overraskende er det ikke, men at det kommer fra en avgått pressetalsmann, sier noe om at lojaliteten begynner å bli frynsete. Den sier også noe om Bush-folkenes forhold til sannhet og deres hevngjerrighet.

In an excerpt from his forthcoming book, McClellan recounts the 2003 news conference in which he told reporters that aides Karl Rove and I. Lewis «Scooter» Libby were «not involved» in the leak involving operative Valerie Plame.

«There was one problem. It was not true,» McClellan writes, according to a brief excerpt released Tuesday. «I had unknowingly passed along false information. And five of the highest-ranking officials in the administration were involved in my doing so: Rove, Libby, the vice president, the president’s chief of staff and the president himself.»

Bush’s chief of staff at the time was Andrew Card.

Former aide blames Bush for leak deceit