Svensk politi har tatt en av dem som har drapstruet rondellhundtegner Lars Vilks. Mannen fastholder trusselen. Livet som truet kunstner er ikke lett.

Kan meddelas att polisen har fått tag på en av de grøvsta mordhotarna. Personen har erkænt men deklarerade samtidigt ingen som helst ånger samt att det var varje muslims plikt att døda tecknaren.
..
SMS får man som bekant även per telefon. Det ringer och den mildaste kvinnostämma meddelar att det kommit ett sms. Jag fick ett sådant i går kväll. Den milda stämman läste upp ett kort meddelande: «Du skall dö.» Tillsammans med ett halvdussin dödshot per mail var det ungefär vad som under den senaste tiden kan betecknas som normalinflöde.

Frykt

Jag skulle hålla ett føredrag på biblioteket i Trelleborg den 1 oktober. Bibliotektschefen har bestæmt att føredraget skall stællas in. Denne menar att det finns risk att min nærvaro skall øka fræmlingsfientligheten i staden. Jag kan inte se annat æn att ett sådant beslut och en sådan instællning ær betingat av enfaldighet eller møjligen skræck.

I morgondagens slutna seminarier har det meddelats mig att de muslimska førsamlingarna fått genom kravet att seminariet inte får næmna rondellhundsteckningarna. En høgst besynnherlig munkavel. Det borde nog vara sjælvklart att vad ett seminarium med vetenskaplig inriktning och som dessutom inte ær offentligt kan tala om vad de ønskar utan att någon skall lægga sig i det.

www.vilks.net

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂