På under en uke har 24 biler brent i Östberga i Stockholm. Ungdommer har sparket på busser i Hässelby og gymnastikksalen til Slättgårdsskolan har brent ned.

Det er for tidlig å si om at videregående elever som ikke går på skolen leder til mer bråk på byen, sier politiet. De videregående skolene i Stockholm har vært stengt i en uke.

Politiets pressetalsmann merker ikke noen forskjell, sier han:

– Jag sitter och jobbar varje kväll men har inte märkt av någon större skillnad. Det är min uppfattning. Men att spekulera kring känslor och uppfattningar blir inte riktigt rätt, säger polisens presstalesperson Per Fahlström och syftar på sambandet mellan coronaviruset och brottsligheten.

Per Fahlström, Presstalesperson, Polisen region Stockholm

Helt normalt med bilbranner, skolebranner og hærverk mot busser, mener polisen.

Malin Riikonen bor i nærheten av stedet alle bilbrannene skjedde. Hun forteller at hennes ni år gamle datter våknet av høye smell. Hun tror de kom fra dekkene som eksploderte.

– Hon hörde ljudet och undrade vad som hände. Det lät som pistolskott.

Det er slitsomt å våkne hver morgen og lure på om man fremdeles har bil:

– Jag är nervös varje gång jag vaknar över att min bil kan ha brunnit. Jag förstår inte hur man kan göra såhär.

– Jag förstod snabbt att det inte bara var här som sådant hände, och jag gillar verkligen Östberga. Men man undrar hur mycket man kan förstöra innan det är nog. Det är förjävligt.

Mitti.se

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.