Nytt

Jan Arild Snoen i Minerva anbefaler å kjøpe bøkene hos andre enn Ark-kjeden, etter at Ark avlyste en avtalt signering med Vebjørn Selbekk.

En ARK-bokhandel i Oslo, nærmere bestemt Klingenberg, har avlyst Vebjørn Selbekks signering av den nye boken Truet av islamister «av sikkerhetsmessige hensyn» – altså høyst sannsynlig fordi butikkbestyreren føler seg truet av islamister. Det er ingenting som tyder på at trusselen er særlig konkret og overhengende, og det er leid inn ekstra livvakter.
At en bokhandler som Eline Horgen, som mer enn noen annen skulle ha forstand på å beskytte det frie ord, så enkelt gjør knefall, er rett og slett ikke akseptabelt. Hva gjør du neste gang, Horgen, når du trues til å la være å selge Selbekks bok?
Det finnes mange bokhandlere i Oslo – det er ikke nødvendig å gjøre julehandelen hos ARK Klingenberg. Dersom ARK-konsernet ikke straks rydder opp i dette, er det heller ingen grunn til å benytte seg av andre ARK-bokhandler over det ganske land. ARK-eier Gyldendal bør også bidra til å sette skapet på plass.

Ikke ARK til jul!