Nytt

-Vi kan ikke la mørke krefter begrense friheten vår. Da er vi virkelig ute å kjøre, sier redaktør Vebjørn Selbekk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Redaktør Vebjørn Selbekk reagerer kraftig på politiets reaksjon på koranbrenningen i Kristiansand: – Her gjelder egne særregler for islam, og en helt annen type regler for alle andre.

Frykt for reaksjoner fra muslimske miljøer skal ha vært en viktig beveggrunn for instruksen Politidirektoratet nylig sendte ut. Operasjonsordren til samtlige politidistrikt innebærer en generell ordre om å gripe inn mot brenning av Koranen.

Jusprofessor Eivind Smith uttrykte i går seg tvilende til at politidirektørens tolkning av loven er riktig.

Dagen-redaktør Selbekk ble selv truet på livet da han som redaktør for Magazinet publiserte Mohammed-karikaturene i 2006. Han og familien hans måtte leve under politibeskyttelse i lang tid etterpå.

Det er politiets oppgave å beskytte ytringsfriheten, men nå begrenser politiet ytringsfriheten, sier Selbekk til Nettavisen.

Han viser til at Otto Jespersen brant Bibelen i 2006.

– Det var bare humor. Brenner du en koran er det livsfarlig for Norge. Det er et stort tankekors, sier Selbekk.

– Her gjelder det en type regler for islam, egne særregler, og en helt annen type regler for alle andre, sier redaktør Vebjørn Selbekk.

Selbekk sier han ikke trodde han ville se slik feighet fra myndighetene enda en gang.

– Jeg hadde håpet man hadde lært mer etter karikaturstriden. At vi aldri ville se slik feighet igjen, men det har de ikke. Det er forkastelig.

– Vi kan ikke ha det sånn. Vi kan ikke la mørke krefter begrense friheten vår. Da er vi virkelig ute å kjøre.

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!