Prophet Mohammad.jpg

I avisene får ikonoklastene all mulig støtte: Abid Q. Raja vil blåse liv i blasfemiparagrafen. Tre marokkanere sier til Dagsavisen at nå er det nok. Dette er dråpen som får begeret osv. Dagbladet er på de krenkedes side. Mens VG i går på lederplass hellet mot at ytringsfriheten veier tyngre. Idag har de tre nordiske ambassadørene vært hos muftien i Jerusalem, og han sier at det ikke holder med en beklagelse. Dette er en sak for myndighetene, nettopp hva UD har sagt det ikke er.

Etter hvert som man skal forklare og beklage vikler man seg inn i nye krav og nye motsetninger, fordi forklaringen enten ikke blir forstått eller godtatt.

Bak den voldsomme indignasjonen og sympatien for den aner vi en nokså håpløs sak. Universitetet i Bergen gikk igår til det stupide skritt å fjerne bildene av profeten som har ligget ute på deres nettsider i fire år! Stort tydligere kunne de ikke demonstrert at dette handler om ytringsfrihet.

Dette bildet av den unge Muhammed er laget av en iransk kunstner som kaller seg Oranous. Flere bilder av Muhammed finnes på http://www.zombietime.com/mohammed_image_archive/