Nytt

Dagbladets konstituerte redaktør Lars Helle er overrasket over Politikens forlik med muslimske organisasjoner, men sier det er uaktuelt for Dagbladet å be om unnskyldning.

Presset mot Dagbladet vil neppe bli mindre etter Politikens innrømmelser.

Dagbladet trykket en langt alvorligere karikatur enn Jyllands-Posten, som fremstilte profeten Muhammed som en gris.

Norske medier fortsetter å omtale denne tegningene i samme kategori som de danske, slik NRK gjør når de skriver at Dagbladet trykket «karikaturene». Det er grovt misvisende.

Den siste norske avisen som skapte storm med trykking av karikaturene, er Dagbladet. Deres trykking utløste spontane protestaksjoner som blant annet rammet all drosjetrafikk i Oslo.

Trykkingen mobiliserte også til en stor demonstrasjon i Oslo sentrum.

Det til tross, Dagbladet fastholder sin linje.

– Vi har ikke til hensikt å beklage vår avgjørelse, og Politikens beklagelse kommer ikke til å rokke ved dette. Nå har ikke vi blitt truet med søksmål, så det blir hypotetisk, men jeg kan ikke se for meg at det skulle føre til at vi skulle snu i denne saken, sier konstituert ansvarlig redaktør i Dagbladet, Lars Helle til NRK.

Helle, som tidligere var etikkredaktør i Dagbladet, ønsker ikke å mene noe om Politikens avgjørelse.

– Jeg må si det er overraskende, men vi har mer enn nok med hva Dagbladet skal holde på med, og fokuserer ikke på hva alle andre driver med, sier Helle.

Politikens forlik gir blod på tann til alle som ønsker å statuere et eksempel. Dagbladet ligger dårlig an fordi man selv har ført en vinglete politikk de senere år. Hverken leserne eller journalistene vet helt hvor avisen står. Det nye forsvaret for ytringsfriheten, mer «dristig» enn danskene, virker påklistret. Tegningen var dessuten hatefull i sin opprinnelse, og Dagbladet står dermed mer laglig til for hugg.

Politiken: – Unnskyld muslimer