Kommentar

Profet-saken er full av paradokser. Medier som er på den «riktige» siden, formidler ivrig og ukritisk enhver uttalelse fra muslimsk hold. Idag fikk vi tilfeldigvis vite at shia-islam tillater tegninger av Profeten. Det er helt vanlig i Iran, kunne Oddbjørn Leirvik fortelle. En nokså vesentlig opplysning, skulle man tro.

I de fleste storyer står journalistene og nikker med hodet til hva som sies om forbudet mot å avbilde Profeten og hvor krenkende det er. Et illustrerende eksempel på mikronstativ-rollen er NTBs intervju med PLO og PAs nye mann i Oslo.

– Dette er å be om den såkalte krig mellom sivilisasjoner, mellom islam og kristendom, mellom islam og jødedom, sier den nye palestinske representanten i Norge, Yasser Najjar.
..
Najjar mener også at trykking av tegninger av Muhammed kan utløse selvmordsbombere som vil ramme Vesten som hevn.

– Den palestinske ledelsen forsøker å isolere de mest ytterliggående kreftene, men disse tegningene gir dem jo rett. Hvordan vil dere takle det? spør han.
..
– Vi kan godt diskutere Muhammeds rolle og Muhammeds budskap, sier han. – Men dette er ingen diskusjon. Det er en provokasjon, totalt hensynsløst. Man kan ikke fornærme vår profet! Jeg tror aldri noen muslim har sagt noe negativt om kristendommen eller Jesus Kristus.(ntb)