Kommentar

Kontraster: SVs Rolf Reikvam blir utspurt i NRKs politisk kvarter om hvordan de skal oppfylle løftet om å skaffe 6.000 flere lærere til skolen. Hans svar er ganske enkelt at skolen skal bli en mer spennende arbeidsplass. Det han ikke blir spurt om er hva SV vil gjøre med det store voldsproblemet i skolen, et problem som gjør at flere og flere lærere slutter. Skolehverdagen er spennende nok.

Vold mot lærere er et mye større problem enn tidligere antatt.

En undersøkelse gjennomført av Norsk Respons for Utdanningsforbundet og TV 2, viser at det er store mørketall når det gjelder vold mot lærere i skolen.

I alt 11 000 av landets 72 000 lærere har opplevd vold eller trusler fra elever de siste fem åra, viser undersøkelsen.

– I dag snakker vi ikke bare om elever som stjeler epler. Nå snakker vi om å håndtere elever som går med pistoler og kniver på innerlomma, sier Ek.- Vold i skolen er et problem i hele Norge. Nå er det på tide at vi er ærlige og anerkjenner hvor ille det er, og begynner å tenke nytt, sier rektor Leif Østli.

11 000 lærere er blitt utsatt for vold…

Rektor svimeslått av elev