Kommentar

f_kassir_samir.jpg

Samir Kassir må ha vært en modig mann. Det er nok å lese en artikkel fra 2001, om hvordan han ble forfulgt av biler uten skilter. I et land der Damaskus var øverste herre, betød det at du var i trøbbel. Likevel holdt Kassir samme kurs, bøyde ikke av, til tross for gjentatte advarsler fra sikkerhetspolitiet. Kassir beskrives som intellektuell og belest. Hans kommentarer ble lest over hele Midtøsten. Det er kanskje ikke noe lite poeng i en kultur der ære vurderes høyt. En forsmedelig omtale ga resonans over hele regionen. BBC radio sendte et opptak fra ifjor hvor han sier at Syria er en «rogue nation», at de snart vil bli kjørt ut av Libanon, og kanskje også ut av Damaskus. Torsdag var det payback time. Syriske etterretningsagenter skal ha blitt igjen i Libanon. Noen er fast bestemt på å hevne mest mulig før de blir tatt, sies det.

Harassment of Journalist Highlights Regime Divisions