Kommentar

Dagen etter at den anti-syriske alliansen under Hariri og Jumblatt vant parlamentsvalget, blir en anti-syrisk politiker drept av en bilbombe. -Hver gang den libanesiske regjering får til noe, slik som valget, strekker slike krefter ut hendene for å så terror i folks hjerter, sa statsminister Najib Mikati da han ankom åstedet.

George Hawi er tidligere generalsekretær i kommunistpartiet, og kjent for å tilhøre den anti-syriske fløyen i libanesisk politikk. Han ble drept av samme type bombe som drepte den kjente journalisten Samir Kassir 2. juni.

Han sluttet seg til alliansen mellom Saad Hariri, sønn av den drepte eks-statsministeren Rafik Hariri, og druserlederen Walid Jumblatt. Det var drapet på Hariri senior i februar som utløste den kjede av begivenheter som førte til Syrias tilbaketrekning fra Libanon, og anti-syrisk valgseier.

Mange i Vesten har vanskeligheter med å forstå den brutale siden til det syriske regimet. Bilbombene later til å være en takk for sist, og en hevn for alle feite bein syrerne har måttet gi slipp på i Libanon.