Kommentar

26_region_leb_may02.jpg

May Chidiac (40) ble det siste offeret for krefter som ønsker å demonstrere at de har makt til å destabilisere Libanon. Chidiac var en kjent programleder på TV-stasjonen LBC, som ble stiftet av det kristne partiet Lebanese Forces. Chidiac ble hardt skadd da bilen hennes eksploderte. Hun måtte amputere det ene benet og en hånd. Det var den 12. bomben som har gått av etter at tidligere statsminister Rafik Hariri ble drept 14. februar. 2. juni ble en annen kjent anti-syrisk journalist, Samir Kassir, truffet av en bilbombe på samme måte. Han døde.

Statsminister Fouad Siniora sa søndag at regjeringen har bedt USA og Frankrike om å trene opp sikkerhetstjenestene. Amerikanske etteforskere kommer til Libanon idag, for å etterforske attentatet på Chidiac.

Forsvarsminister Elias el-Murr ble nesten drept av en bombe mot bilkortesjen hans 12. juli. Han sier i et intervju at han holder seg utenlands mesteparten av tiden, da han ikke stoler på sikkerhetstjenestene. Den er fortsatt besatt av folk som er lojale mot Syria.

Neste måned vil FN offentliggjøre rapporten om Hariri-drapet. Man antar at bombene kommer fra de samme kreftene.

Les også

-
-
-
-