Stillbilde: Twitter.

Mange mennesker er skadd og de materielle ødeleggelsene er store etter to voldsomme eksplosjoner i havneområdet i Libanons hovedstad Beirut.

Årsaken til eksplosjonene er ikke kjent, men en video delt av det libanesiske kringkastingsselskapet LBCI viser hvordan det først stiger kraftig røyk opp fra en bygning, før en voldsom eksplosjon inntreffer.

Enkelte lokale medier melder at eksplosjonen skal ha skjedd i en bygning der det ble lagret fyrverkeri, men dette er ikke bekreftet.

Kort tid etter eksplosjonen skal det ha kommet nok en eksplosjon, men det er noe uklart om den skjedde i den samme lagerbygningen.

Libanons helseminister Hamad Hassan bekrefter at et stort antall mennesker er skadd og ber sykehusene være i beredskap.

Skadde i ruinene

Blant bygningene som ble rasert er hovedkontoret til det statlige elektrisitetsselskapet i Libanon. De har vært gjenstand for omfattende demonstrasjoner de siste månedene, etter gjentatte og omfattende strømbrudd som har vart i opptil 20 timer i døgnet.

En lokal nettavis melder på Twitter at det ligger skadde mennesker i ruinene av bygningen og at det etterlyses ambulanser.

Øyenvitner forteller også om store materielle ødeleggelser i bydelen Hamra, der det ligger mange butikker, spisesteder og hoteller.

Skadde og blodige mennesker vandrer ifølge øyenvitnene gatelangs, ødelagte biler står forlatt og køene vokser utenfor sykehus og helsestasjoner.

Store ødeleggelser

Eksplosjonene raserte også redaksjonslokalene til avisen Daily Star , viser en video lagt ut på Twitter av en av avisens journalister.

Ifølge ubekreftede meldinger skal mange mennesker også være fanget under ruiner i bydelen Karantina, der det både er boliger, gallerier, utesteder og industri.

Det går også en motorvei forbi området, og fra denne kommer det meldinger om skadde trafikanter som ble rammet av eksplosjonen.

Hariri-attentat

Selv om de fleste meldingene så langt tyder på at den kraftige eksplosjonen i Beirut var en ulykke, spekuleres det i om den kan ha sammenheng med rettssaken etter drapet på Libanons daværende statsminister Rafik Hariri som nå går mot slutten.

Hariri og 21 andre ble drept av en kraftig bilbombe i Beirut i 2005 og fire antatte medlemmer av den sjiamuslimske Hizbollah-militsen er tiltalt in absentia.

Hizbollah nekter for å ha stått bak, men fredag kommer en FN-støttet domstol i Nederland med sin kjennelse i saken.

(©NTB)

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.