Nødetater har rykket ut etter eksplosjonen i Paris. Foto: AP Photo/Christophe Ena

24 personer er skadd i den voldsomme eksplosjonen som rammet en amerikansk musikkskole i Paris, opplyser politiet. Store deler av fasaden raste ut i gaten.

Eksplosjonen skjedde i 5. arrondissement, i nærheten av kjente landemerker som Jardin du Luxembourg, Pantheon og det berømte universitetet Sorbonne. Brannen som oppsto etter eksplosjonen skal være brakt under kontroll.

NTB-Reuters-AFP melder om saken.

Politiet opplyser til AFP at totalt 24 personer er skadd i hendelsen, og at tilstanden er alvorlig for fire av dem.

Ifølge avisa Le Parisien er bygningen der eksplosjonen skjedde en amerikansk musikkskole. En hel bygningsfasade skal ha rast ut i veien, og bilder fra åstedet viser store ødeleggelser.

Kommunen har satt krisestab, og Paris’ ordfører Anne Hidalgo er på vei til stedet. Nærmere 200 brannfolk kjemper mot flammene, skriver TT.

Bydelsordfører Edouard Civel skriver på Twitter at det har vært en gasseksplosjon nær Place Alfonse Laveran i Val-de-Grace-distriktet, og at bygninger står i brann.

Det er imidlertid ikke bekreftet fra annet hold at det dreier seg om gass. Manges tanker går automatisk i retning av terror, ikke minst fordi dette er et bygg med amerikansk virksomhet. Men årsaken er altså foreløpig uavklart.

På plattformen legger også en rekke mennesker ut bilder og videoer av eksplosjonen og brannen. Civel oppfordrer også folk til å holde seg unna området. En stasjon på lokaltognettet RER er stengt inntil videre.

Bestill fra Document: 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!
Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.