Foto fra Twitter. 

Brannen i Jebel Ali-havnen i Dubai er torsdag morgen under kontroll. Ingen mennesker ble skadet i brannen som oppsto etter en stor eksplosjon i et containerskip som lå ved kai.

Øyenvitner fortalte ifølge NTB-AFP at en kraftig eksplosjonen rystet bygninger i Dubai, og bilder i sosiale medier viste et flammehav i havneområdet.

– Jeg sto utenfor på balkongen. Vennen min så et gult lys, akkurat som sola, Jeg tok et bilde, og deretter kom det en lyd, forteller øyenvitnet Clemence Lefaix, som har delt bilder av hendelsen i sosiale medier.

– Jeg har bodd her i 15 år, men det er første gang at jeg har sett og hørt noe slikt, forteller en innbygger i Dubais Madina-distrikt, som ligger nær havnen.

Brannmannskaper fikk relativt raskt kontroll over flammene, og det er ikke meldt om skadde. Hva som forårsaket eksplosjonen er ikke kjent. Det ble tidlig antydet at skipet kom fra Iran, og at brannen skyldes en eksplosjon i en container om bord. Ifølge NTB-AFP er denne teorien nå avkreftet.

I et forsøk på å tone ned eksplosjonen sa Mona al-Marri, sjef for Dubais pressekontor, sa at ulykken kunne ha funnet sted «hvor som helst i verden». Videre het det at skipet var i ferd med å legge til kai.

Ifølge Dubai-politiet var det brannfarlig materiale i tre av de 130 konteinerne skipet var lastet med, og det var et mannskap på 14 personer om bord. (NTB)

Ifølge bilder og meldinger gjengitt i sosiale medier fant eksplosjonen sted om bord i et drøyt 90 meter langt containerskip som er registrert på Komorene og som la ut fra emiratet Sharjah 11. juni. Dette er ikke bekreftet fra annet hold. Det er heller ikke kjent hva skipet har i lasten.

Jebel Ali-havnen i Dubai er en av verdens travleste havner og betjener skip fra store deler av verden.

Det skal være temmelig anstrengte forhold mellom flere av gulfstatene, noe som kan være forklaringen til at det spekuleres i ulike årsaker til eksplosjonen.

Bøker vel verdt å lese i sommer:

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.