Droner har truffet flere bygninger i Moskva natt til søndag. En sikkerhetsvakt skal ha blitt såret.

Mens angrepene pågikk, ble luftrommet over den russiske hovedstaden stengt, ifølge nyhetsbyrået Tass.

Vnukovo-flyplassen ble stengt, og flygninger ble omdirigert til andre flyplasser, men ved 5.30-tiden meldte Tass at flytrafikken var i gang igjen.

Departementet: Tre droner

Ifølge nyhetsbyrået AFP opplyser det russiske forsvarsdepartementet at det ble skutt tre ukrainske droner mot byen natt til søndag.

Moskva-ordfører Sergej Sobjanin opplyser ifølge nyhetsbyrået AFP at to bygninger er rammet.

– Fasaden på to kontorbygg i byen har fått små skader. Det er ingen ofre eller sårede, skriver han på meldingstjenesten Telegram.

Høyblokker truffet

Ifølge Tass ble en sikkerhetsvakt skadd i bygningen Oko-2, vest i Moskva. Glassfasaden fra første til fjerde etasje skal være ødelagt, ifølge nyhetsbyråets kilde.

En drone skal også ha rammet et 50-etasjer høyt bygg i IQ-kvartalet, som i det samme området. Resten av bygningen meldes å være evakuert, i tillegg til flere andre bygninger i nærheten.

Dette er tredje natt denne uka at den russiske hovedstaden angripes med droner. Natt til fredag opplyste de russiske forsvarsdepartementet at en ukrainsk drone ble skutt ned før den nådde målet sitt nær Moskva.

Natt til mandag fikk flere bygninger skader da to ukrainske droner ble stanset over Moskva, ifølge russiske myndigheter.

– Sivil drept nordøst i Ukraina

Lørdag kveld ble minst en sivil person drept i et russisk rakettangrep mot byen Sumy, nordøst i Ukraina, ifølge nasjonalt politi. Fem personer er meldt skadd i angrepet, som skal ha rammet en utdanningsinstitusjon.

Bygningen ble ødelagt i en eksplosjon rundt klokka åtte på kvelden, melder kringkasteren Suspilne.


Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.