NTB

Minst tre skal være drept og 25 såret i det lokale myndigheter kaller et massivt russisk rakettangrep mot industribyen Kryvyj Rih, sentralt i Ukraina.

– En femetasjesbygning ble ødelagt. Tre av innbyggerne ble drept og 25 såret, melder Dnipropetrovsk-regionens guvernør Serhij Lysak tidlig tirsdag morgen på Telegram. Lisak omtaler det russiske rakettangrepet som massivt.

Fire personer ble såret i angrep et annet sted i byen, legger han til.

Flere sivile bygninger i byen ble truffet i luftangrepet, uttalte Kryvyj Rihs ordfører Oleksandr Vilkul tidligere natt til tirsdag.

– Trolig ligger det folk under ruinene, sa Vilkul.

Reuters har ikke kunne bekrefte opplysningene. Vilkul har ikke oppgitt flere detaljer.

Lisak har i meldingstjenesten Telegram publisert et bilde av det fem etasjer høye leilighetsbygget der man kan se alle vinduene er blåst inn og hvor det siver ut røyk fra noen av dem.

I løpet av natten opplyste lokale myndigheter i byen Kharkiv i Øst-Ukraina at russiske droner hadde rammet sivil infrastruktur der, men det forelå ingen meldinger om drepte eller sårede.

I tillegg gjennomførte Russland et nattlig rakettangrep mot Kyiv. Alle rakettene som var på vei mot hovedstaden, ble skutt ned av ukrainske luftforsvarssystemer, sier Serhij Popko, leder for Kyivs militæradministrasjon.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.