Minst fem byer, deriblant hovedstaden Kyiv, har blitt truffet av droner eller raketter, melder ukrainske myndigheter.

En fleretasjes boligblokk og en lagerbygning står i brann i hovedstaden. Sju mennesker er skadd i angrepene og en metrostasjon som brukes som tilfluktsrom skal ha fått skader.

I natt meldte ordfører Ihor Terehov om et russisk rakettangrep mot byen Kharkiv. Det ble registrert minst seks eksplosjoner, fortalte han. Terehov beskriver angrepet som massivt.

– I dag klokken fem angrep fascistenes støttespillere vår fredelige by med S-300 raketter. 10 eksplosjoner oppsto i Kharkiv-området, sier politiet i regionen.

Terehov opplyser at en er død og åtte skadd som følge av angrepet. Det er også omfattende skader på sivil infrastruktur.

I Odesa er en drept og sju såret i et angrep som rammet en skolebygning, opplyser helsemyndighetene til lokale medier.

Luftvernet i Lviv ble aktivert i natt under droneangrep mot byen, skrev Lvivs guvernør Maksym Kozytskyj i meldingstjenesten Telegram natt til fredag. Lvivs ordfører Andriy Sadovyi sier det dreide seg om to droneangrep.

Fredag morgen er det melding om flere nye eksplosjoner i Lviv, som ligger nær grensen til Polen. En er drept og tre er skadd i byen, etter angrep mot en leilighetsblokk.

I den sørlige byen Dnipro ble en fødeklinikk rammet av et russisk angrep, ifølge lokale medier.

Det har også kommet meldinger om angrep i byene Sumy og Konotop i natt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.