Brannmannskaper kjemper mot flammene i Kharkiv, fredag 3. november 2023. Foto: Ukrainian Emergency Service via AP

Ukraina ble natt til fredag rammet av det største droneangrepet på flere uker. Landets nest største by Kharkiv er blant stedene som ble angrepet.

Russiske droner rammet sivile mål og infrastruktur i flere ukrainske byer, ifølge lokale myndigheter.

Angrepene var ifølge Kharkiv-regionens guvernør Oleh Synjehubov rettet mot sivil infrastruktur i byen, som ligger nordøst i Ukraina. Synjehubov opplyser at åtte mennesker, deriblant to barn, ble skadd i angrepene.

Angrepene utløste også en brann i byen, som er Ukrainas nest største. Kharkivs ordfører Ihor Terekhov opplyste senere at brannmannskaper fikk brannen under kontroll.

Zelenskyj venter flere angrep

Ifølge Ukrainas innenriksminister Ihor Klymenko ble åtte private hjem, en treetasjes bygning, flere biler og et bilverksted rammet i angrepene mot Kharkiv.

Det ukrainske luftforsvaret opplyser at de skjøt ned 24 av 40 russiske droner som ble brukt i angrepene natt til fredag. I tillegg til Kharkiv rettet droneangrepene seg mot regionene Odesa og Kherson i sør, samt Lviv i vest. Sistnevnte ligger ved grensa til Polen.

– Vi innser at russiske terrorister vil forsøke å gjøre mer skade nå som vinteren nærmer seg. Vi vil svare på fiendens angrep, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i en uttalelse.

Rammet infrastruktur

Guvernør Maksym Kozytskyj i Lviv-regionen sier at deler av deres infrastruktur ble truffet fem ganger i løpet av natten, uten å gi ytterligere detaljer om skadene.

Det skal ikke være noen drepte i angrepene mot regionen.

Også guvernør Oleh Kiper i Odessa-regionen sier at deres infrastruktur ble rammet i angrepene.

 

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

;

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.