NTB

Russland sier de har skutt ned en rekke droner og avverget ukrainske angrep mot Moskva og Krim-halvøya. I Moskva ble to kontorbygg skadd, ifølge meldingen.

Det russiske forsvarsdepartementet oppgir at én drone ble skutt ned i utkanten av Moskva, mens to andre ble avledet med «elektronisk krigføring» – eller jamming – hvorpå de traff to kontorbygg i Moskvas forretningsstrøk.

Meldingene om angrepet kom tidlig søndag morgen, mens det var få eller ingen mennesker i bygningene.

Som følge av hendelsen ble en av Moskvas internasjonale lufthavner, Vnukovo-flyplassen, stengt i en kort periode, og luftrommet over den russiske hovedstaden stengt, ifølge nyhetsbyrået Tass.

Flygninger ble omdirigert til andre flyplasser, men ved 5.30-tiden ble det meldt at flytrafikken var i gang igjen.

Departementet: Tre droner

Moskva-ordfører Sergej Sobjanin opplyser at to bygninger ble rammet.

– Fasaden på to kontorbygg i byen har fått mindre skader. Det er ingen ofre eller sårede, skriver han på meldingstjenesten Telegram.

Forsvarsdepartementet kaller hendelsen «et forsøk på terrorangrep fra regimet i Kyiv».

Høyblokker truffet

Ifølge det statskontrollerte russiske nyhetsbyrået Tass ble en sikkerhetsvakt skadd i bygningen Oko-2, vest i Moskva. Glassfasaden fra første til fjerde etasje skal være ødelagt.

En drone skal også ha rammet en bygning med 50 etasjer i IQ-kvartalet, som ligger i det samme området. Resten av bygningen meldes å være evakuert, i tillegg til flere andre bygninger i nærheten.

Dette er tredje natt denne uka at det meldes om droneangrep mot Moskva. Natt til fredag opplyste forsvarsdepartementet at en ukrainsk drone ble skutt ned før den nådde målet sitt nær Moskva. Natt til mandag ble det også meldt at droner på vei mot Moskva var stanset, men at to bygninger fikk skader.

– Sivil drept nordøst i Ukraina

Russland hevder også å ha avverget et ukrainsk forsøk på å angripe Krim-halvøya med 25 droner søndag morgen.

I en melding fra forsvarsdepartementet står det at 16 droner ble ødelagt av det russiske luftforsvaret, mens ni andre ble utsatt for jamming og landet i Svartehavet. Ingen skal ha blitt skadd.

Krim-halvøya er ukrainsk territorium, men ble okkupert og annektert av Russland i 2014. Ukrainske myndigheter har flere ganger sagt at de vil kjempe for å gjenerobre halvøya.

Lørdag kveld ble minst en sivil person drept da en russisk rakett traff en utdanningsinstitusjon i byen Sumy, nordøst i Ukraina, ifølge ukrainsk politi. Fem personer er meldt såret i angrepet.

Bygningen ble ødelagt i en eksplosjon rundt klokka åtte på kvelden, melder kringkasteren Suspilne.

Les også:

Droner skal ha truffet bygninger i Moskva – en såret

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.