Russlands forsvarsdepartement sier at landets styrker har stanset 73 ukrainske droner det siste døgnet. Ukraina skal ha rettet store droneangrep mot Krim.

Dette melder NTB. The Telegraph hevder at russiske styrker er påført store skader, og at russiske soldater er ført fra en base i Perevalne til et sykehus i Simferopol, ifølge borgermesteren i Melitopol, Ivan Fedorov.

Earlier, Kyiv’s attack saw a barrage of 42 drones rain down on the island, nine of which were “destroyed” and thirty-three others “suppressed by electronic warfare and crashed without reaching the target”, the Russian defence ministry said.

Lokale representanter for Russland hever stadig antallet på droner som skal være skutt ned.

Fra det russiske forsvarsdepartementet het det først at 42 droner var ødelagt over Krim, men antallet oppjusteres fredag. Det hevdes at dronene både ble skutt ned og stanset av elektronisk krigføring, såkalt jamming.

Russerne hevder også at russiske sivile mål har vært rammet av droneangrep. Det er vanskelig å bekrefte denne påstanden.

En ombygd S-200-rakett ble ødelagt av russiske luftvernsystemer over regionen Kaluga, som grenser til Moskva, sier forsvarsdepartementet i Russland.

Beboere i regionen og i Tula har lagt ut meldinger i sosiale medier om at de har hørt eksplosjoner i løpet av natten, skriver det russiske nettmediet Baza.

Tidlig fredag ble flytrafikken på Moskva-flyplassen Vnukovo og Domodedovo stanset, ifølge det statlige nyhetsbyrået Tass.

Krim har blitt angrepet flere ganger av Ukraina. Myndighetene i Kiev anser at Russland annekterte Krim på ulovlig vis i 2014. Krim er viktig for russerne på grunn av Svartehavsflåten som har sin base i Sevastopol.

Ukraina sier deres spesialstyrker natt til torsdag heiste et ukrainsk flagg på halvøya i en spesialoperasjon i forbindelse med den andre uavhengighetsdagen siden Russlands invasjon for halvannet år siden. En ukrainsk uttalelse om angrepet er omtalt i en rekke medier, blant annet New York Times.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.