Dnipro, Ukraina, lørdag 14. januar. Foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP

Minst 20 personer ble drept i det russiske rakettangrepet mot en boligblokk i den ukrainske byen Dnipro lørdag, opplyser en guvernør.

Dødstallet har steget til 20 etter russisk angrep mot boligblokk i Dnipro. Tidligere er det meldt at angrepet tok 14 liv. Søndag morgen ble tallet oppjustert til 20.

– 73 personer er såret, og skjebnen til 40 andre er ukjent, skriver guvernøren i Dnipropetrovsk, Valentyn Reznitsjenko, på Telegram.

I Dnipro traff en russisk rakett inngangspartiet i en ni etasjers boligblokk. En del av bygningen raste sammen, og minst 14 personer ble drept, opplyser lokale myndigheter via Telegram. Blant de drepte er en 15 år gammel jente, ifølge Dnipropetrovsk-regionens guvernør Valentyn Reznitsjenko.

En stor redningsaksjon ble satt i gang, og frivillige bidro til å hente ut personer som var fanget i ruinene. Tallet på sårede fra blokka hadde lørdag kveld steget til 64, sier Reznitsjenko. Han sier at det er tolv barn blant dem, den yngste tre år gammel. Tilstanden til en niåring skal være alvorlig.

– Minnet om dem som er drept av russisk terror lever evig! Verden må stanse denne ondskapen, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i et innlegg i sosiale medier.

– Arbeidet i ruinene i Dnipro fortsetter, vi kjemper for hver og en, hvert eneste liv, fortsetter han.

Dnipro er den fjerde største byen i Ukraina og ligger sørøst for Kyiv, ved elven med samme navn.

En person skal også ha blitt drept i et angrep rettet mot Kryvyj Rih, som er Zelenskyjs hjemby. Her fikk seks hus skader.

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.