Nytt

Store deler av fasaden på det danske skattedirektoratets bygning på Østerbro i København er ødelagt av en mulig eksplosjon tirsdag kveld. Ingen er skadd.

Ifølge danske medier fant eksplosjonen sted i Skattestyrelsens bygning i Østbanegade, tett ved Nordhavn stasjon, i 22.15-tiden.

Klokka 1.45 opplyser politiet at de ennå ikke vet hva som har skjedd, og ifølge Ekstra Bladet vil politiet arbeide gjennom natten.

Mange vitner beskriver et massivt brak, og bilder i sosiale medier viser knuste vindusruter og store skader på fasaden av bygningen. Politiet har evakuert stasjonsområdet og sperret av kvartalene rundt.

Det er ikke meldt om personskader. Politiets bombegruppe ble sendt til stedet.

Kristian Næsted, vakthavende operasjonssjef ved Hovedstadens Beredskab, bekrefter overfor Ritzau at fasaden på Skattestyrelsens bygning er voldsomt ødelagt.

– Der er flere knuste vinduer, og i det hele tatt er fasaden rasert. Det ser voldsomt ut, sier han like før klokka ett natt til onsdag.

Skatteminister Morten Bødskov (S) er blant dem som reagerte raskt på Twitter.

– Forferdelige scener på Østerbro ved Skattestyrelsen. Vi avventer politiets nærmere undersøkelser, skriver han.

Politiet har bedt DSB innstille all togtrafikk til og fra Nordhavn Stasjon og sette inn buss for tog mellom Østerport og Hellerup Stasjon.

 

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!