Rundt 12 politi- og brannfolk ble skadd i en eksplosjon i en høyblokk i Rattingen vest i Tyskland torsdag. Politiet tror eksplosjonen kan ha vært tilsiktet.

NTB melder om saken.

På Twitter skriver lokalt politi at eksplosjonen skjedde i en leilighet i en høyblokk. Flere av de skadde skal ha livstruende skader, ifølge tyske Bild.

Eksplosjonen skjedde torsdag morgen i Ratingen i delstaten Nordrhein-Westfalen. Det pågår en større redningsaksjon på stedet. Politiet mistenker at eksplosjonen var tilsiktet.

Flere naboer har overfor politiet påpekt at postkassen til en leilighet har vært overfylt, ifølge Bild.

– Det var mistanke om en hjelpeløs person i leiligheten. Da politiet kom, ble leilighetsdøren åpnet. En sønn og en mor bodde i leiligheten som eksploderte, og en mann skal ha forårsaket eksplosjonen med en ukjent gjenstand, sier delstatens innenriksminister Herbert Reul.

Ifølge Bild skal tolv personer være skadd, to av dem livstruende. Eksplosjonen skjedde da politi og brannvesen som var tilkalt for å bistå en hjelpeløs person åpnet døren til leiligheten.

Det er fortsatt uklart om noen i leiligheten satte på tenningen eller om det skjedde da døren ble åpnet.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.