Nytt

På metroen i London kl. 08.20 idag eksploderte en «bøttebombe». En ildkule føk gjennom T-banevognen og etterlot mange passasjerer med alvorlige forbrenninger. Dette skjedde midt i rushtiden ved Parsons Green på District Line.

Bevæpnet politi, ambulansepersonnell og brannmenn nådde frem i løpet av fem minutter etter eksplosjonen. Da dørene åpnet seg på metroen løp folk forbrente og skrikende ut. Bildene fra «bøttebomben» viser en brent plastikkbøtte med ledninger som stikker ut. Bøtten var plassert i en Lidl-pose.

Etterpå kom det meldinger om en mann på stasjonen som hadde kniv, men Scotland Yard tror at dette ikke har sammenheng med eksplosjonen. De ber folk om å unngå området.

NTB skriver:

Flere medier melder om en eksplosjon på T-banestasjonen Parsons Green i London. Flere personer skal være skadd, ifølge London-avis.

Ifølge Metros reporter på stedet har flere passasjerer blitt forbrent i ansiktet etter at en hvit beholder eksploderte bak i T-banevogna ved Parsons Green.

Deretter beskriver hun at vogna ble fylt av røyk, mens folk ble evakuert ut på plattformen ved T-banestasjonen.

En kvinne sier at beina hennes var skadd, og at hun så store flammer og hørte folk skrike om at en bombe hadde gått av.

Politiet bekrefter de har rykket ut på en hendelse ved T-banestasjonen, men utdyper ikke hva det dreier seg om. De sier de vil komme med mer informasjon så snart som mulig.

Tilsynelatende ser meldingene om at det var en eksplosjon ut til å være basert på en Twittermelding fra en av passasjerene på T-banevogna der hendelsen fant sted.

– Eksplosjon på Parsons Greens distriktslinjetog. En flammeball fløy ned i vogna og vi hoppet bare ut av døra, skriver passasjeren.

Londons transportansvarlige sier de «undersøker en hendelse ved Parsons Green». Også ambulansepersonell har kommet til stedet (NTB)

Daily Mail