Øyenvitner forteller om dramatiske, blodige scener da 16-åringen ble knivstukket i går kveld: – Folk var i sjokk. Ingen hadde vel forventet å se en ung gutt knivstukket. Det var barn til stede.

Gutten som ble hardt skadet etter å ha blitt knivstukket på T-banen mellom Grønland og Tøyen, har ikke vært i stand til å snakke med politiet.

– Han er operert og det virker som han skal klare seg. Familien er med ham, sier hans bistandsadvokat Helene Elness til VG.

Passasjerene kjempet for å redde 16-åringens liv mens T-banevognen kjørte gjennom tunnelen mot Tøyen lørdag kveld.

Panikk

En som var på Tøyen stasjon forteller om panikk blant passasjerene som ble evakuert fra vognsettet.

– Det var skremmende. Vi hørte skriking nede fra perrongen før vi kom dit, sier han.

Bilder og videoer VG har sett viser hvordan en ung mann får hjelp av personer om bord i vognen. Gulvet er dekket med blod.

Deretter løper bevæpnet politi og beredskapstroppen inn gjennom de åpne dørene, viser en annen video.

– Vi vet at publikum har gjort en stor innsats og gitt livreddende førstehjelp. Det var veldig bra, sier politiadvokat Christian Stenberg til VG.

At publikum grep inn, kan ha reddet 16-åringens liv, mener politiet.

– Et blodbad

Et vitne forteller om «traumatiserende» scener. Han satt bak gutten som ble stukket ned, med bare en seterad mellom.

– Gutten som ble skadet satt på T-banesetet inne i vognen. Folk rundt prøvde å holde ham våken. Det var et blodbad, forteller en anonym tipser til NRK.

– Jeg har aldri sett noe liknende og tror aldri jeg kommer til å glemme det.

Tipseren forteller at han befant seg nær Narvesen opp på T-banestasjonen da han hørte roping og skriking. Han valgte da å gå nedover mot plattformen.

Der ventet et kaotisk skue.

– Folk var i sjokk. Ingen hadde vel forventet å se en ung gutt knivstukket. Det var noen barn til stede. Jeg tenker at det er alvorlig at barn i ung alder blir vitne til en slik hendelse, sier han.

Selv opplevde han det han filmet og tok bilde av som «traumatiserende».

– Veldig dramatisk

Også NRK har snakket med guttens bistandsadvokat Helene Elness.

– Når du ser utviklingen av vold i Oslo, hva tenker du da?

– Det er jo veldig dramatisk både for de som er direkte berørt, men også de som er passasjerer på T-banen, at så alvorlige ting skjer der, sier bistandsadvokaten.

Kjøp bøker fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.