Barnehagebrannen på Haugerud. Foto: Alf Simensen / NTB

Karlstua barnehage på Haugerud i Oslo ble ødelagt i en brann lørdag kveld. Politiet tror brannen kan være påsatt, og noen ungdommer ble sett på stedet like før.

Brannen fant sted på Haugerud, øst i Oslo. T-banens Linje 2 ble i en periode stengt mellom Hellerud og Ellingsrudåsen som følge av brannen, som ble meldt til nødetatene klokken 19.22.

Seks timer senere brenner det fortsatt i barnehagen som drives av Oslo kommune og har plass til 45 barn.

– Vi har kontroll, det vil jeg si, selv om det fortsatt brenner, men røyken har avtatt. Bygningen vil trolig bli totalskadd, om ikke av brannen, så av vannskader. Men vi tror den blir stående, forteller vaktkommandør Tor Audunhus i Oslo brann- og redningsetat til NTB natt til søndag.

Han forteller at det brenner i takkonstruksjonen og loftet i bygningen, noe som har gjort slokkearbeidet vanskelig.

– Vi fortsetter arbeidet her helt til søndag morgen, sier vaktkommandøren.

Politiets innsatsleder Arve Røtterud på stedet sa lørdag kveld en av hypotesene de jobber med, er at brannen kan være påsatt.

– Jeg vil ikke si her og nå at brannen er påsatt, men vi har opplysninger om at det skal ha befunnet seg en del ungdommer i nærheten som ble observert på T-banesiden av bygningen et kvarters tid før brannen. Det er en av hypotesene vi jobber med, sier innsatslederen.

Politiet gjennomgår overvåkingsbilder fra bygninger i nærheten for å finne mulige mistenkte i saken. Ingen personer oppholdt seg i barnehagen da brannen startet, og det er ikke meldt om skadde.

Haugerud er et av byens mest innvandrertette områder, og er blant de deler av hovedstaden der utrykningsetatene oftest er på besøk.

Les også: 

Beboere hadde markering mot vold i Oslo øst

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp gode bøker hos oss, se utvalget!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.