Hovedbygningen til gamle Haugesund brannstasjon ble totalskadd i en brann fredag kveld. Politiet undersøker om en gruppe ungdommer har noe med saken å gjøre.

Brannvesenet i Haugesund lyktes med å hindre spredning til nabobygningene etter at brannstasjonen begynte å brenne like før klokken 21 fredag. Brannen ble slukket vel tre timer senere, men lørdag formiddag drev brannvesenet fremdeles med etterslukking.

Politiet etterforsker saken. Brannen ble oppdaget da en politipatrulje skulle undersøke tips om en gruppe ungdommer som drakk og bråkte ved bygningen, skriver Haugesunds Avis.

– Etterforskningen pågår. Vi har forskjellige hypoteser, og en hovedhypotese er at en del ungdommer har oppholdt seg i området, og at de kan ha noe å gjøre med at brannen har startet. Om det var med forsett eller uaktsomhet, kan vi ikke fastslå. Vi holder alle muligheter åpne, sier etterforskningsleder Arild Roar Austrheim til avisen.

Austrheim sier det er flere personer politiet skal snakke med, men ingen var lørdag siktet i saken.

– Det er ikke sikkert vi har hele bildet. Hvis publikum har informasjon de ikke har delt med oss ennå, blir vi veldig glade hvis de tar kontakt med oss, sier han.

. Vitner fredag fortalte om kruttlukt på stedet, men ingen har meldt seg.

Tre omkringliggende bygninger og rundt 20 personer ble evakuert natt til lørdag. De hadde lørdag fremdeles ikke fått flytte tilbake på grunn av mulig rasfare.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.