Fem biler brant i Sørligata på Tøyen i Oslo og brannen spredte seg til nærliggende bygning. Brannvesenet rykket ut med åtte biler og fikk etter tre kvarter kontroll. Beboere evakuerte på grunn av røykutviklingen. Politiet sier brannene er påsatt. Tre ungdommer ble sett løpende fra stedet.

VG skriver: Odden (operasjonsleder Lina Odden, red.mrk) sier vitnebeskrivelsene av de mulige gjerningspersonene ikke er veldig gode. En skal ha på seg en hvit hettegenser, og de skal være mørke i huden. Denne informasjonen var ikke å finne hos NTB:

Minst fem parkerte biler ble ødelagt og flere leiligheter er ubeboelige etter en brann på Enerhaugen i Oslo fredag morgen. Politiet tror brannen er påsatt.

Ved 5.30-tiden fikk politiet melding om at noen forsøkte å tenne på biler i Sørligata. I alt fem biler ble totalt utbrent, sier politiets innsatsleder Svend Bjelland i Oslo politidistrikt til NTB.

I tillegg spredte brannen seg til fasaden på Sørligata 8, og 85 personer ble evakuert fra bygget. Bilder fra stedet viste en svær sort røyksky som kunne sees fra hele Oslo.

Fire leiligheter er ubeboelige som følge av skadene fra brannen, opplyser politiet, som legger til at ti beboere har skaffet seg et midlertidig sted å bo.

Ved 8.10-tiden drev brannvesenet etterslokking på stedet, og krimtekniske undersøkelser vil bli igangsatt når åstedet er tilstrekkelig avkjølt.

Det er relativt store skader på fasaden av bygget, men brannen gikk aldri inn i selve bygget, opplyser innsatsleder Robert Corell i Oslo brann- og redningsetat.

Ingen er meldt skadd i brannen. Politiet ber nå om tips i saken.

– Vi har en vag beskrivelse av tre unge gutter som har løpt fra stedet. Hvis noen har sett noe, så ønsker vi å komme i kontakt med disse, sier Bjelland.

Fredag morgen snakker politiet med vitner og undersøker om det er overvåkingskameraer i området.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.