En tidligere bilbrann i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB

Lørdag kveld begynte det å brenne i flere biler på Helsfyr i Oslo. Totalt fire biler har brent.

Nødetatene fikk lørdag kveld melding om at det sto to biler i full fyr på Helsfyr, på Oslos østkant, klokken 23.14, opplyser vaktkommandør Tim Angell i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Det førte til full utrykning.

– Vi sendte fem brannbiler til stedet fordi det kunne være spredningsfare til andre biler, ettersom dette var ved en parkeringsplass, sier vaktkommandøren.

Han forteller at det har brent i totalt fire biler, og at de nå er i en etterslukningsfase. Angell ønsker ikke spekulere i hvorfor det har begynt å brenne i bilene.

Bilene sto like ved hotellet Scandic Helsfyr.

Det hender at biler kan begynne å brenne ved selvantenning, grunnet kortslutning og annet. Men vel så ofte har det vist seg at det er snakk om påtente branner.

Nettopp bilbranner har en viss tradisjon for å være et slags «budskap» fra visse miljøer overfor samfunnet. Videre etterforskning vil muligens avdekke årsaken her.

Ifølge politiet var det en periode spredningsfare til bygninger, men like før midnatt opplyser vaktkommandøren at så ikke lenger er tilfelle.

Det er bare kort tid siden det ble meldt om en annen bilbrann i Oslo, og der konkluderte politiet med at det trolig var snakk om en påtent brann. Se artikkel under.

Les også: 

Bilbrann i Oslo slukket – politiet mistenker at den var påtent

Bestill fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.