NTB

Slokkearbeidet pågår fortsatt mandag morgen, nesten tolv timer etter at det begynte å brenne på et tak i en bygning i Grensen i Oslo sentrum.

Det begynte å brenne på takterrassen i den åtte etasjer høye kontorbygningen i Grensen ved 18-tiden søndag. Søndag kveld trodde brannmannskapene at de hadde situasjonen under kontroll, men ved 23.30-tiden blusset brannen opp igjen.

– Det brenner fortsatt, og vi har ikke klart å slokke brannen innenfra, slik vi prøvde. Røykdykkerne måtte gi opp, og i natt har vi konsentrert oss om slokking utenfra, forteller vaktkommandør Lars Lindahl i Oslo brann- og redningsetat til NTB tidlig mandag morgen.

Han sier de har tre stigebiler i sving på morgenkvisten.

– Dette er en gammel gård med mange hulrom og konstruksjoner, noe som gjør arbeidet komplisert. Vi jobber med riving for å komme ordentlig til der det brenner, sier han.

Vaktkommandøren sier han regner med at slokkearbeidet vil pågå utover hele dagen mandag, og Grensen vil være stengt for all trafikk. Trikken kan heller ikke passere.

På grunn av store vannmengder er alle inngangene til Stortinget stasjon med unntak av én stengt. Passasjerene må benytte inngangen i Karl Johans gate.

Ingen er kommet til skade i brannen, og det bor ikke folk i den brennende bygningen.

Gården som brenner, Grensen 17, ble reist av livsforsikringsselskapet Norske Folk i 1899. Bygningen fikk et påbygg på toppen i 1970 og brannen startet i dette påbygget.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.