Kommentar

Iran har den siste tiden kommet med en rekke voldsomme trusler mot Israel. Den siste var forsvarsministeren som fredag sa Iran forbeholdt seg retten til et preemptivt slag, hvis det følte at atomanleggene var truet.

Hva er det som driver den iranske trusselmølla? Haaretz erfarne militærkorrespondent Zeev Schiff har en interessant analyse. Han tror iranerne kan ha blitt nervøse av en uttalelse fra Condoleezza Rice som kunne tolkes som at Israel hadde frie hender.

Men Irans strategiske analyse går ut på at tiden er på deres side. Det blir ingen amerikansk intervensjon. De har hendene fulle, og kommer heller til å trekke soldatene ut av Irak.

Iran tror heller ikke at Sikkerhetsrådet kommer til å innføre sanksjoner p.g.a. atomprogrammet. Dermed har de vunnet mer tid. Iranerne driver et dristig spill. De testet nylig en ny langdistanserakett som kan nå Tyrkia og alle oljeinstallasjoner i Saudi-Arabia.

There is an impression that Iran has no fears of any United Nations Security Council action. If its audacity succeeds, Iran will gain another period of unhindered nuclear development.

Even though the Iranians have been caught out in the lies they have been weaving for 18 years, it is possible the ayatollahs’ regime in Tehran believes that time is on their side.

Iran er en dødelig fiende av Israel. Det kommer lite frem. En sindig mann som Schiff sier Israel må holde alle muligheter åpne. De kan bli nødt for å handle på egen hånd, som i 1981 mot Saddams reaktor.

Haaretz – Israel News – Article