NRK og TV2 er mikrofonstativ for terrorister, mener Anders Romarheim ved NUPI.

«Å vise fjernsynsbilder av Kim Sun-Il som skriker for sitt liv, eller halshuggingen av den amerikanske forretningsmannen Nicholas Berg tidligere i år, er å gå i terroristenes tjeneste. NRK og TV2 er mikrofonstativer for terrorister når de sender gisseldramaer på TV, mener forskningsassistent ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI), Anders Romarheim. – Ved å vise veldig mye av disse gisselvideoene, ofte uklippet, låner man ut god sendetid til terrorister i større grad enn de fortjener, sier Anders Romarheim.»

Romarheim har et viktig poeng. Vi har tidligere påpekt at norske medier ensidig retter oppmerksomheten mot gisler og terrorofre, og i liten grad interesserer seg for terroristene, hvem de er og hvorfor de handler som de gjør. Dagbladet i dag er et eksempel, der er vinklingen at Kim Sun-Il var kristen misjonær i tillegg til å være tolk. Underforstått at det var en grunn til at han ble halshogd. Dagbladet.no mener også å vite at «sørkoreanske myndigheter kunne ha reddet ham hvis de hadde handlet raskere», uten å begrunne det. Saken tyder vel heller på at terroristene ikke er spesielt åpne for overtalelse av noe slag og at forhandlinger er spilt møye.

På islamistiske nettsider går man langt i retning av forsvar og i enkelte tilfeller forherligelse av terroren som nå rammer uskyldige utlendinger i Irak og Saudi-Arabia. Det er få eller ingen hemninger mot å legge ut blodige videoer og det som verre er: Bloggen lgf forteller om et svensk nettsted som har lagt ut link til en video av barn som leker halshogging. Flere av innleggene her skal ha blitt fjernet etter at nettstedet fikk mange besøk.

– Er terroristenes mikrofonstativ

Halshugget misjonær

Death Cult Kiddie Movies