Det er interessant når en avis som den venstreintellektuelle Information på lederplass advarer mot en forhastet tilbaketrekning fra Irak, og tvertom går inn for samarbeid med EU-USA.

Den tilbagetrækning af udenlandske besættelsestropper, som mange af krigens oprindelige modstandere og nu også mange borgerlige intellektuelle taler for, ville være selve indbegrebet af ussel uansvarlighed. Det slet skjulte håb hos danske og europæiske venstrefløjspolitikere om den totale amerikanske fiasko, som mange udviser nu, er udtryk for en ubehagelig og amoralsk ligegyldighed over for de mellemøstlige befolkninger, som er knuget af deres diktatorer.
Et sammenbrud i Irak ville få uoverskuelige følger – og må derfor aldrig få lov til at blive til virkelighed:
Irak ville blive kastet ud i en borgerkrig mellem shiiter, sunnier og kurdere, som ville gøre livet endnu mere utåleligt for irakerne – og det iturevne land ville efterfølgende kunne udvikle sig til en terrorrede.
Mellemøstens despoter i Tehran, Damaskus, Riyadh, Cairo og alle de andre hovedstæder ville ufortrødent kunne genoptage deres rædselsregimer uden at frygte demokratiet – og deres region ville blive fastholdt i armod.
Fundamentalistiske ter-rorister, anført af Osama bin Laden og andre galninge, ville blive så opmuntret af deres succes, at de i endnu højere grad ville benytte terror til at gennemtvinge deres vilje.

Vi kan bare glede oss over at situasjonens alvor har gått opp for Informationens lederskribent.

Vi skal blive i Irak

af David Trads, 26. maj 2004