Demografi

Tre kjente demografer sier den flyktningstrøm Europa opplever bare er småtteri mot det vi har i vente. De sier Europa må gjøre noe med flyktningkonvensjonen som er utformet i en helt annen tid.

Men ingen regjering og intet parti tør å gå foran.

Den nuværende strøm af asylansøgere til Europa er kun ”et skvulp” i forhold til de flygtningestrømme, der kan komme i fremtiden.

Det vurderer tre demografer, som har forsket i befolkningsudvikling i flere årtier.

Den danske demograf Poul Christian Matthiessen, professor emeritus fra Københavns Universitet, siger:

»På grund af befolkningsudviklingen, borgerkrige, fattigdom og social uro i flere lande i Afrika og i Mellemøsten vil vi opleve endnu større strømme af flygtninge til Europa i fremtiden. Det kan betyde et voldsomt pres på europæiske værdier som demokrati, ytringsfrihed og kønnenes ligestilling,« siger Poul Christian Matthiessen, som opfordrer europæiske politikere til at arbejde for at få ændret flygtningekonventionen fra FN, som blev til i 1951.

Demografen David Coleman fra Oxford University er enig:

»Der er brug for en radikal ændring af FN’s Flygtningekonvention. Den blev oprindelig lavet for flygtninge internt i Europa efter Anden Verdenskrig, men siden udvidet til at gælde flygtninge fra hele verden. De strømmer nu til Europa, så presset på kontinentet er allerede nu historisk højt og bliver endnu større i fremtiden.«

Professor Dick van de Kaa fra Amsterdam Universitet vurderer, at Europas aktuelle politik med som udgangspunkt at tage imod de flygtninge, der bliver smuglet hertil, er »den værst tænkelige politiske løsning«.

 

Europeiske politikere fortsetter langs samme spor og lar utviklingen skli, fremfor å ta tak. Prisen er stadig større spenninger i Europa, mellom et urolig folk og dets ledere. Når besteborgerne attpåtil forsøker å brunbeise de som gir uttrykk for uro, får motsetningene ubehagelige undertoner.

 

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7350521/Forskere-advarer-om-pres-fra-flygtninge/

Les også

-
-
-
-
-
-