Kommentar

Jeg fikk vite i dag at en 16-åring i familien tok livet sitt for noen dager siden. Han ble begravet i går. Gutten var nevø til min bror og svigerinne. Hennes bror var far til 16-åringen. Elever ved den samme videregående skolen som gutten var elev ved, forteller at han ble mobbet. Han var kortvokst og litt lubben. Han hadde en diagnose, og måtte ta en medisin som gjorde at ansiktet ble pløsete. Han var ingen «vinner», men ganske ensom. Familien opplevde ham som veldig snill, og raus. «Venner» forsynte ham med alkohol på fester for å skjenke ham full, og gjorde ham til latter når de oppnådde det. Han ble ertet hvis han fikk venninner. Han ønsket å bli likt, få venner. Om mobbingen var årsaken til selvmordet, vet kanskje ingen.
For noen dager siden stengte han seg inn i et lekehus i familiens hage, sammen med mopeden sin som han lot gå på tomgang. Det var moren som fant ham.