Illustrasjonsfoto.

En 17 år gammel gutt i svenske Hallstahammar ble sperret inne i kjelleren og banket opp av faren og broren fordi han var homoseksuell, ifølge tingrettsdommen.

Overgrepet skjedde i Hallstahammar, som ligger midt imellom Stockholm og Örebro. Ifølge lokale medier var motivet til faren og broren at de ikke aksepterte at 17-åringen var homofil.

Faren og broren nektet begge straffskyld, men ble dømt for mishandling, ulovlig frihetsberøvelse og trusler i tingretten.

Overgrepet skjedde i familiens hjem. Tenåringsgutten ble først slått og truet i kjøkkenet, før han ble tatt med ned i kjelleren, bundet fast i en stolpe i flere timer og slått gjentatte ganger.

17-åringen klarte til slutt å flykte og slå alarm. Tingretten legger i sin dom vekt på at overgrepet skjedde fordi gutten var homofil.

Faren er dømt til ett år og seks måneder i fengsel, mens broren fikk ett år og tre måneder. De skal også betale erstatning til 17-åringen.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.