Saken mot 15-åringen og broren hans pågår for tiden i Oslo tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Politiet mener en 15 år gammel Oslo-gutt er farlig og vurderer å be om at han fengsles på ubestemt tid. Gutten har 70 anmeldelser på seg.

Ifølge politiet var gutten innblandet i to drapsforsøk på våren i fjor da han var under den kriminelle lavalder, skriver TV 2.

Flere hendelser som skjedde da gutten var under den kriminelle lavalder, er nå en del av grunnlaget for at det kan bli aktuelt å be om forvaring. Politiet ser hele sakshistorikken i sammenheng.

– Bakgrunnen for at vi tar forbehold om å be om forvaring, er at vi vurderer at det er stor fare for gjentakelse av grov voldskriminalitet, sier aktor Andreas Schei, som får støtte i rapporten fra de sakkyndige som har observert gutten.

Tiltalt på en rekke punkter

Saken pågår for tiden i Oslo tingrett, der gutten sammen med sin 16 år gamle bror er tiltalt på tolv punkter for en rekke hendelser.

De er tiltalt for sammen å ha ranet og truet en 14 år gammel gutt. De skal ha holdt gutten som gissel i over en time og knivtruet til seg i overkant av 4.000 kroner på Ammerud i Oslo. De skal også ha slått gutten, tatt halsgrep og tvunget ham til å kle av seg.

I tillegg er 15-åringen tiltalt for en rekke trusler mot fengselsbetjenter og institusjonsansatte. Det er satt av ni dager til saken, og den pågår fram til 3. februar.

Forsvarer: – Hinsides

15-åringens forsvarer, advokat Sverre Sjøvold, betegner det som «hinsides» at påtalemyndigheten vurderer å be om forvaring for en så ung gutt. Advokaten er uenig med politiet i at klienten hans har utført og medvirket til drapsforsøk.

– Hovedregelen er at barn ikke skal dømmes til forvaring. Bare tanken på å dømme en 15-åring til forvaring er hinsides. Det handler om selvbildet, utviklingen og fremtidsutsiktene til dette barnet, sier Sjøvold til TV 2.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.