Høyenhall T-banestasjon.

Tre gutter i tenårene er tiltalt for seksuell trakassering og ran av en kvinne i 20-årene på en T-banestasjon i Oslo i fjor. To av de tre guttene har innvandrerbakgrunn, den tredje har et norskklingende navn.

Offeret for trakasseringen og ranet er også etter alt å dømme norsk. Hendelsen fant sted på Høyenhall T-banestasjon i Oslo klokken 1.30 25. februar 2018. De tiltalte var da 15 og 16 år gamle.

Ifølge tiltalen befølte guttene kvinnen på brystene og i skrittet. De lugget henne, holdt henne fast og slo henne. Deretter stjal de vesken hennes som inneholdt bankkort, mobiltelefon, studentkort og sminkesaker.

En av guttene, en nå 16-år gammel gutt med østafrikansk navn, er også tiltalt for vold mot politiet, for å ha hindret politiet i deres arbeid, og for skadeverk mot en politibil.

Han skal ha sparket en politibetjent i ryggen og beinet, og forsøkt å slå ham med knyttet neve i ansiktet. Dette skjedde ifølge tiltalen da politiet hadde et ordensoppdrag i Ole Brumms vei på Stovner i Oslo i februar 2018.

Ved samme anledning skal han ha revet ørepluggen ut av øret til en annen politibetjent, samt ha hoppet opp på panseret og taket på en politibil slik at den ble bulket.

16-åringen er i tillegg tiltalt for å ha oppbevart 11 gram hasj i Olafiagangen i Oslo, et område kjent for narkohandel.

Saken kommer opp for Oslo tingrett 12. og 13. juni.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.