MDGs ordfører i Vardø, Ørjan Jensen, fikk torsdag kveld med seg bystyret på at kommunen skal gjøre det et flertall i Stortingets energi- og miljøkomité tidligere på dagen gikk imot, nemlig å utrede kjernekraft.

– Det vi vil, er å være positive til at kjernekraften kan være en del av energimiksen, sier ordføreren.

Han understreker at det er lenge til det vil bli tatt en beslutning om bygging, samt at en konsesjon må være på plass.

Det dreier seg om små – såkalt modulære – kjernekraftverk. De skal eventuelt bygges på fastlandssiden, rundt 1,5 kilometer fra Vardø sentrum. (NTB)

Til NRK sier ordfører Jensen at de vil ta kontakt med Norsk Kjernekraft AS og informere om vedtaket for å lufte mulighetene for samarbeid.

Vardø-ordføreren opplyser at det dreier seg om små – såkalt modulære – kjernekraftverk. Han understreker at det er lenge til det vil bli tatt en beslutning om bygging, og at blant annet en konsesjon må være på plass.

Men kommer dette på plass vil mangemilliardæren, Trond Mohn, være til hjelp.

– Jeg kunne ha støttet opp i en forundersøkelse. Kostnadene kommer til å bli så store at det er nok en statlig oppgave å finansiere en eventuell bygging. (NRK)

Bystyret i Vardø vil utrede kjernekraft (NRK Troms og Finnmark)

Les også:

– Elektrifisering av Melkøya vil legge Finnmark i mørke

Trond Mohn vil starte kjernekraftverk i Norge

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.