Kategori: Innenriks

Rekordhøyt norsk strømforbruk i fjor

Nordmenn har aldri før brukt så mye strøm som i 2018, viser nye SSB-tall. Samtidig gikk den totale kraftproduksjonen ned. Vindkraftproduksjonen økte, men står bare for 2,4 prosent av kraftproduksjonen. Vannkraft utgjorde 95 prosent av strømproduksjonen i Norge.

Les mer»

Måling: Trond Giske fremdeles manges favoritt i Ap

I en måling som spør om hvem folk tenker er mest aktuell til å overta ledervervet i Arbeiderpartiet, svarer nesten en av fem Ap-politikere Trond Giske. I målingen blant de folkevalgte Ap-politikerne svarer 21 prosent at Raymond Johansen er mest aktuell som arvtaker, 18 prosent svarer Giske, 17 prosent svarer Aps nye nestleder Bjørnar Skjæran og 16 prosent svarer Hadia Tajik.

Les mer»

Vedum med «selv­stendig­hets­garanti» til små­kommunene

Med en selv­stendig­hets­garanti for landets små­kommuner fyrer parti­leder Trygve Slagsvold Vedum av start­skuddet for Senter­partiets valgkamp. Han lover at Senter­parti-politikere i kommuner og fylker skal jobbe mot nye store byråk­ratier.

Les mer»

Støre varsler at Ap ikke lenger kan støtte politi­reformen

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener norsk politi har utviklet seg i feil retning, og varsler at Arbeider­partiet ikke lenger kan støtte nær­politi­reformen. – Typisk «Vingle-Jonas», sier justis­minister Jøran Kallmyr (Frp).

Les mer»

Rapport: Behov for 160 milliarder kroner til vedlikehold av offentlige bygg

Offentlige bygg har behov for 160 milliarder kroner til nødvendig vedlikehold og opp­graderinger, viser en rapport fra Rådgivende ingeniørers forening (RIF). Alt fra administrasjons­bygg, barnehager og skoler til kultur­bygg og pleie- og omsorgs­bygg er tatt med. Bygningene oppgis å ha en samlet verdi på 700 milliarder kroner.

Les mer»

Ingeniør-rapport slår alarm om tilstanden på norske veier

Norske ingeniører slår alarm om norske veier. Rådgivende Ingeniørers Forening anslår i en rapport at det vil koste 900 milliarder å heve standarden på fylkesveier og kommunale veier til god. Organisasjonen varsler at forfallet ligger an til å øke.

Les mer»

Regjeringen pøser på med olje­penger – får kraftig kritikk av ekspertene

Regjeringen bruker så mye oljepenger i revidert nasjonal­budsjett at man skulle tro det var økonomisk krise i Norge, mener DNBs sjeføkonom. Regjeringen bruker 238 milliarder kroner av oljefondet – mer enn i stats­budsjettet både i år og i fjor.

Les mer»

Mistenkelig gjenstand i Oslo sentrum var ufarlig

Politiets bombegruppe undersøkte søndag kveld en mistenkelig gjenstand og opprettet en sikkerhetssone like ved Slottsparken i Oslo sentrum. Gjenstanden viste seg å være ufarlig. Politiet fikk melding fra en forbipasserende.

Les mer»

Laila Anita Bertheussen nekter straffskyld

Justisministerens samboer Laila Anita Bertheussen nekter straffskyld etter siktelsen om at hun har diktet opp en straffbar handling, og forventer henleggelse.

Les mer»

Erna frikjenner ikke Black Box

Også etter pågripelsen av Tor Mikkel Waras samboer for ildspåsettelsen av familiens bil fastholder statsminister Erna Solberg at Black Box-teatrets fokus på politikere gjør politikeryrket tøffere.

Les mer»