Kategori: Innenriks

Seks venstre­ekstremister pågrepet i Arendal

Seks venstreekstremister er pågrepet i Arendal, mistenkt for opptøyer mot islamkritiske SIAN og partiet Alliansen under Arendalsuka, melder avisa Filter. Blant de pågrepne er lederen for kommunistgruppa Tjen Folket.

Les mer»

Hemmeligholdt planer om mottak for voldelige asylsøkere

Øyers ordfører Brit Kramprud Lundgård (Ap) ble 17. april orientert om mulig etablering av mottak for voldelige asylsøkere i kommunen, men unnlot å journalføre korrespondansen, og unntok brevet fra offentlighet uten å ha hjemmel til det.

Les mer»

Wara vil avvikle offentlig støtte til muslimske trossamfunn

Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (Frp) sier han ønsker å avvikle all offentlig støtte til muslimske trossamfunn. Han mener dette ikke er diskriminering på religiøst grunnlag.

Les mer»

Siv Jensen: Listhaug er en åpenbar nestleder­kandidat

Frps partileder Siv Jensen mener stortingsrepresentant Sylvi Listhaug er en åpenbar kandidat når partiet nå skal se seg om etter en ny første nestleder. Listhaug er tilsynelatende Jensens foretrukne kandidat.

Les mer»

Mafia i Norge – men ingen mafia­bekjempelse

I en årrekke har Eivind Borge, som er øverste ansvarlig for taktisk etterforskning i Kripos, advart mot mafialignende tilstander i Norge. Nå slår han alarm igjen, sannsynligvis til liten nytte.

Les mer»

Politiet mangler etterforskere til barne­overgreps­saker

Stadig flere anmeldte seksuallovbrudd gjelder barn, totalt en tredjedel. Oslo politidistrikt trenger minst et titalls flere etterforskere, men sliter med å rekruttere dem. Nå lokkes det med høyere lønn.

Les mer»

Tolkeforeningen bekymret for falske tolker på sykehus

En tolk skal to ganger ha sendt en ukvalifisert person i sitt eget navn til et tolkeoppdrag på sykehus. De mest etterspurte tolkespråkene i offentlig sektor er arabisk, tigrinja, somali, dari og pashto.

Les mer»

Bombegruppa undersøkte mistenkelig gjenstand i Oslo – var ufarlig

Politiets bombegruppe måtte rykke ut til Smalgangen på Grønland i Oslo etter melding om en mistenkelig gjenstand. Det viste seg å være en bag med ufarlig innhold.

Les mer»

Mann pågrepet for trusler mot journalister

PST har pågrepet en mann i 30-årene som skal ha kommet med trusler mot flere personer, herunder journalister og en muslimsk samfunnsdebattant. Mannen framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett tirsdag. PST begjærer ham varetektsfengslet i fire uker.

Les mer»

Væpnet aksjon etter melding om mann med pistol på tog

Væpnet politi aksjonerte fredag etter at det kom melding om en mann med pistol på et tog på vei østover fra Oslo. Det viste seg at mannen hadde et luftvåpen.

Les mer»