Kategori: Innenriks

Et møte med Erling Holmøy

Statistikk er blitt et farlig verktøy i det nye Norge. I flere år lyktes det å hindre at man laget et innvandringsregnskap ved å peke på hvem som ba om det: Fremskrittspartiet. Men så kom Erling Holmøy.

Les mer»

Jensen: Ap er et politisk konkursbo

En offensiv FrP-leder knallet til mot Ap da hun talte på partiets høstkonferanse lørdag. Jensen langet ut mot det hun beskriver som uansvarlig vingling i asylpolitikken fra Aps side.

Les mer»

Nok en skole får vakthold

Nok en skole opplever vold som et problem i den grad at skolen må leie inn vakthold. Denne gang i Trondheim. Avisene omskriver volden ved å kalle det «lærers opplevelse av å komme i fysisk konfrontasjon».

Les mer»

Støre vil sabotere Carl I. Hagens plass i Nobelkomiteen

Jonas Gahr Støre forsøker å få de andre partiene med på å si nei til at Carl I. Hagen kan fylle FrPs hevdvunne plass i Nobelkomiteen. Vanligvis bestemmer partiene selv hvem de vil ha i komiteen. Men i dette tilfelle skyver Ap og flere medier formalia foran seg: De viser til at Hagen er vara […]

Les mer»

Norge importerer dyr fattigdom fra ikke-vestlige land

Blant innvandrere som kommer til Norge fra Asia, Afrika, Latin-Amerika, Oseania eller Øst-Europa, er 32,3 % fattige, viser en ny rapport fra NAV. Asyl- og familieinnvandringen blir velferdsstatens bane.

Les mer»

PST anker fengselsdom for 17-åring med hjemmelaget bombe

Politiets sikkerhetstjeneste anker dommen mot en 17-åring som ble pågrepet med en bombelignende gjenstand på Grønland i april. PST er ikke fornøyd med dommen 17-åringen fikk på ni måneders fengsel.

Les mer»

Meyer går av som SSB-sjef

Christine Meyer går av som SSB-sjef etter å ha inngått en avtale med Finansdepartementet. Hun får lønn i inntil ett år og rett til å snakke fritt.

Les mer»

Hareide og SV tok Meyers parti

Mens Senterpartiet har markert seg som skarp kritiker av Christine Meyers «ommøblering», rykker Knut Arild Hareide ut til hennes forsvar. Det samme gjør SV.

Les mer»

Siv Jensen: Meyer har ikke lenger tillit

Finansminister Siv Jensen sier hun torsdag ga beskjed om at SSB-sjefen ikke lenger har hennes tillit. Det kom ikke som noen overraskelse. Christine Meyer forbløffet offentligheten ved fredag likevel å påstå at hun kom til å lede SSB i fremtiden. Hun la skylden for støyen på finansdepartmentet. – Jeg mener det ikke er grunnlag for […]

Les mer»

Fullt kaos rundt Meyer

Det var tilløp til kaos rundt SSB-sjef Christine Meyer fredag. Meyer benektet at hun ville bli avsatt da hun kom for å møte finansministeren. Men hun hadde med seg sin egen advokat, og dermed ville ikke Siv Jensen møte henne. Meyer og advokat Dag Steinfeldt møtte derfor administrasjonen, ikke statsråden. Det i seg selv er […]

Les mer»