Kategori: Innenriks

Opposisjonen vil bruke bistand for å stanse nye kullkraftverk

Opposisjonen går inn for å bruke norsk bistand som pressmiddel for å hindre bygging av nye kullkraftverk i utviklingsland. Flere utpekte partnerland planlegger nye kullkraftverk, påpeker Ap, Sp og SV. KrF er enig med opposisjonen på flere punkter i bistandspolitikken.

Les mer»

Havari­kommisjonen har funnet kritisk konstruksjonsfeil på «Helge Ingstad»

En konstruksjonsfeil førte til at store vannmasser flommet inn i «Helge Ingstad», opplyser Havari­kommisjonen. Feilen må antas også å gjelde de fire andre fregattene i Nansen-klassen, skriver kommisjonen.

Les mer»

– Samarbeid er ikke å stikke kniver i hverandre, sier skuffet Siv Jensen om KrFs taxfree-finte

Frp-leder Siv Jensen sier utgangs­punktet for regjerings­forhandlinger er veldig dårlig etter at KrF påførte Frp et sviende nederlag midt i budsjett­innspurten.

Les mer»

Klassekampen: LO kan ende opp som EØS-motstander

Dersom Felles­forbundet vender seg mot EØS-avtalen, kan det vippe LO over på nei-siden, skriver Klasse­kampen. Avtalen er ikke tema under LOs Kartell­konferanse på Gol onsdag, men blir trolig samtale­emne likevel.

Les mer»

Solberg bekrefter at regjerings­samtaler med KrF pågår

Statsminister Erna Solberg (H) bekrefter at det pågår regjerings­samtaler med KrF samtidig som det forhandles på Stortinget om neste års stats­budsjett: – Det jeg kan si er at vi møtes.

Les mer»

Kvinne slått ned og voldtatt utenfor eget hjem på Hønefoss

Sørøst politidistrikt leter etter en ukjent gjerningsmann etter at en kvinne (25) ble slått bevisstløs og voldtatt da hun skulle hente ved forrige torsdag. Politiet gir ingen detaljer av hensyn til etterforskningen.

Les mer»

Knivangrepet på Oslo trolig målrettet – gjerningsmann og offer av utenlandsk opprinnelse

Knivepisoden på Oslo S mandag ettermiddag ser etter det øyenvitner forteller ut til å ha vært et planlagt angrep. Både offer og gjerningsmann er av utenlandsk opprinnelse. Offeret ble alvorlig skadet og gjerningsmannen raskt pågrepet.

Les mer»

1 av 3 røde KrF-delegater vurderer å gi seg

Hver tredje delegat i KrF som stemte for rødgrønt samarbeid under det ekstraordinære landsmøtet, vurderer å gi seg. Det viser en rundspørring Bergens Tidende har gjort blant partiets «røde» delegater.

Les mer»

Kvinne­bevegelsen varsler demonstrasjoner mot Solberg

Kvinnebevegelsen anslår at 10.000 personer skal demonstrere mot det de mener er Solberg-regjeringens forsøk på å svekke abortrettigheter. Kvinnegruppa Ottar vil fronte demonstrasjonene, som finner sted landet rundt 17. november.

Les mer»

KrF kan få fart i diskusjon om tvilling­aborter

KrFs kamp mot tvillingabort vinner bredere støtte enn kampen mot det kritikerne kaller «Downs-paragrafen». Både Sp og Venstre vil se på saken. Norge tillater som eneste land i Europa tvillingabort.

Les mer»