Kategori: Innenriks

Målet nås ikke for uttransportering av ulovlige innvandrere

Regjeringen har tatt sikte på å uttransportere 7500 ulovlige innvandrere i løpet av 2018, men i året fire første måneder ble det kun sendt ut ca. 1600, skriver VG.

Les mer»

Kun to av ti nordmenn mener integreringen går bra

Aldri før har andelen nordmenn som mener integreringen går bra, vært så lav. Nå varsler regjeringen en ny integreringspolitikk. Annenhver nordmann mener integreringen går dårlig.

Les mer»

Trump nominert til Nobels fredspris

Frp-representantene Christian Tybring-Gjedde og Per-Willy Amundsen har nominert USAs president Donald Trump til Nobels fredspris.

Les mer»

Kraftig økning i unges legebesøk etter ny fraværsgrense

Antall legebesøk har steget med hele 15 prosent blant dem mellom 16 og 19 år. De går til legen for å dokumentere sykdom som fraværsgrunn, mener SSB.

Les mer»

Wara: Holmlia-gjengen skal tas

Justisminister Tor Mikkel Wara sier situasjonen på Holmlia i Oslo er uakseptabel og lover at gjengen Young Bloods skal slås ned på. Gjengen har herjet bydelen i over ti år.

Les mer»

19-åring dømt til seks års fengsel for tre voldtekter

En 19 år gammel skoleelev er i Stavanger tingrett dømt til seks års ubetinget fengsel for å ha voldtatt tre unge kvinner i løpet av et halvår i fjor.

Les mer»

Foreldre og verger banker opp andres barn

Voldsbildet i Oslos nordøstlige nabokommuner begynner å minne om hovedstadens. 12–13-åringer deltar i slåsskamper. Våpen er involvert, foreldre også. Men politiet svarer ikke klart på hva slags bakgrunn de har.

Les mer»

Norsk statsborger siktet for drap i Rwanda

Kripos mistenker mannen for å ha deltatt i drapene på et større antall personer, hovedsakelig tutsier. Den siktede kom til Norge som flyktning via UNHCR.

Les mer»

Mann siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Sofienbergparken

En mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen i Sofienbergparken i Oslo mandag kveld. Vedkommende forsøkes avhørt tirsdag kveld. Politiet sier det kan komme flere pågripelser. Den knivstukkede mannen er utenfor livsfare.

Les mer»

Islamist og «norsk statsborger» siktet for dobbeltdrap. Sitter fengslet for grov familievold

Den voldsdømte bosniske islamisten Zikrija Krkic er siktet av norsk politi for dobbeltdrap i Bosnia.

Les mer»