Kategori: Innenriks

KrF skuffet over flere Ap-vedtak: K’en røk ut av KRLE

Landsmøtet ignorerte ledelsen og fjernet K’en fra KRLE-faget. Pinlig for Gahr Støre og Tajik. Ingen deal med KrF i sikte.

Les mer»

2015: 10.000 flyktninger – 2017: Må se an litt

Jonas Gahr Støre skapte begeistring på Ap-landsmøtet i 2015 med sitt forslag om å ta imot 10.000 flyktninger fra Syria. Idag mener han situasjonen er annerledes. Den er ikke det.

Les mer»

«Tiggere» sendte 100 millioner kroner fra Bergen til Romania på fem år, 700 mill fra Norge

Brennpunkt har fulgt tiggermiljøet i Bergen i to år og avdekket omfattende kriminalitet. På fem år er 100 millioner overført fra Bergen til Romania, ifølge Valutaregisteret.

Les mer»

17 år gammel IS-sympatisør siktet etter funn av spreng­ladning i Oslo

Den unge russiske stats­borgeren kom til Norge i 2010, og har vært i myndig­hetenes søkelys på grunn av ekstrem islamisme, opplyser PST under en presse­konferanse.

Les mer»

Tyngde­punktet i asyl­politikken flyttes i restriktiv retning

Fungerende innvandrings­minister Per Sandberg advarer Arbeider­partiet mot å gå inn for permanent opphold til alle asyl­søkere som sier de er under 18 år. Hadia Tajik avviser at det er aktuelt.

Les mer»

Er ikke Storbritannia en rettsstat?

Det å gi justisministeren fullmakt til å ta statsborgerskapet fra personer som skader Norges vitale interesser, slik regjeringen ønsker, er i strid med rettsstatens prinsipper, mener SVs stortings­representant Karin Andersen.

Les mer»

Asylsøker prøvde å trenge seg inn på Stortinget

En 46 år gammel mann av utenlandsk opprinnelse forsøkte torsdag formiddag å trenge seg inn på Stortinget, har Document fått opplyst av øyenvitner på stedet. Mannen knuste også flere vindusruter…

Les mer»

Nytt tap for Blidensol sykehjem i hijab-saken

Likestillings- og diskriminerings­nemnda har torsdag bestemt at forbudet mot at de ansatte ved Blidensol sykehjem i Stavanger bruker hijab, er diskriminerende. Men ett av medlemmene i nemnda tok dissens.

Les mer»

Mahad Mahamud tapte saken mot staten

Oslo Tingrett stadfester Utlendings­nemndas tilbakekallelse av Mahad Mahamuds norske statsborgerskap. Retten finner det bevist at han løy til myndighetene om sitt opphav. Som part i saken tapte også mediene.

Les mer»

Lavere fruktbarhet hos norske kvinner

Fruktbarhetstallet for kvinner i Norge har falt sju år på rad, til tross for høy innvandring av kvinner med relativt høy fertilitet. Gir det opprinnelige nordmenn mindre lyst på barn?

Les mer»