Kategori: Innenriks

Krisemåling for Frp

Bare én gang tidligere i løpet av 18 år har Ipsos målt Frp så lavt på som nå, hvor partiet faller til 10 prosent på Ipsos’ februarmåling for Dagbladet.

Les mer»

Høyre-utvalg til Solberg: Bruk mer på Forsvaret

Med et stadig mer høylytt krav fra USA om økte forsvars­budsjetter som bakteppe, ber et Høyre-utvalg sin egen regjering om å trappe opp penge­bruken: 2-prosent­målet er en politisk realitet, sier utvalgs­medlem Hårek Elvenes.

Les mer»

Ap vurderer strengere handlings­regel

Ap vurderer å stramme inn handlings­regelen for å hindre politikere i bruke for mye av olje­pengene som skal sikre framtidige pensjoner. Også 3 prosent av olje­fondets verdi er for mye, mener finans­politiker Fredric Bjørdal.

Les mer»

Frps gruppeleder: – Siktelsen mot Keshvari er svært alvorlig

Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi sier siktelsen mot stortings­representant Mazyar Keshvari er svært alvorlig, og at han har det tungt. Keshvari ble i helgen pågrepet og siktet for trusler.

Les mer»

VG: Stortings­representant pågrepet og siktet for grove trusler

En politiker er pågrepet og siktet for utøvelse av trusler. Ifølge VG dreier det seg om en stortings­representant, og truslene skal være grove.

Les mer»

Solberg forsvarer sterkt kritisert budsjettgrep

Statsminister Erna Solberg (H) går i rette med kritikerne og forsvarer forslaget om å hente milliarder til ny fregatt og nytt regjeringskvartal «under streken». – Dette er mitt forslag, det er ikke et Frp-forslag, sier Solberg til NTB. Regjeringen åpner i sin plattform for å bygge nytt regjeringskvartal til 15 milliarder kroner og kjøpe en […]

Les mer»

Fylkeslegen mener sykehjem i Kristiansund drives uforsvarlig

Ansatte på et kommunalt sykehjem i Kristiansund varslet om alvorlige avvik 46 ganger på fire måneder uten at noe skjedde. Sjelden sett så omfattende svikt, sier pasientombud Runar Finvåg.

Les mer»

Verge stjal 200.000 fra utviklings­hemmede – staten gir ikke erstatning

En verge i Trondheim underslo 200.000 kroner fra kontoen til et utviklings­hemmet brødrepar samt 40.000 fra tre andre. Staten mener den ikke har gjort noen feil, og gir ikke erstatning.

Les mer»

Fagdommerne opphever juryens frifrinnelse i Jensen-saken

Hele straffesaken mot Eirik Jensen skal behandles på nytt med nye dommere som følge av at fagdommerne har satt juryens kjennelse til side.

Les mer»

Eirik Jensen skyldig i korrupsjon, men frikjent for hasjsmugling

Juryen i Borgarting lagmannsrett mener Eirik Jensen ikke medvirket til hasjsmugling, men kjenner ham skyldig i grov korrupsjon. Fagdommerne har trukket seg tilbake for å vurdere om kjennelsen skal tilsidesettes.

Les mer»