NTB

Over 100 ofre for Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober saksøker Iran, Syria og Nord-Korea. De anklager landene for å støtte Hamas.

Søksmålet ble registrert hos en domstol i Washington mandag. Ofrene har fått støtte fra den jødiske borgerrettighetsgruppen Anti-Defamation League (ADL).

Ofrene anklager Iran, Syria og Nord-Korea for å støtte Hamas både taktisk, økonomisk og militært. Til sammen krever de over 4 milliarder dollar i erstatning, tilsvarende over 42 milliarder norske kroner.

Amerikanske myndigheter mener at alle de tre landene sponser terrorisme. De som står bak søksmålet er amerikanske statsborgere som ble skadet i angrepet, samt familiene til amerikanere som ble drept.

Søksmålet er den største saken mot tredjepartsland etter Hamas-angrepet, og det første som får støtte av en jødisk organisasjon, skriver ADL i en pressemelding.

Over 1200 mennesker ble drept i Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i fjor, et stort flertall av de var sivile. I tillegg ble omtrent 250 mennesker tatt som gisler.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.