NTB

Det melder flere medier. Ranene 16-åringen er siktet for, skjedde 21. mai, 27. mai og 1. juni på ulike steder i Oslo.

Det er til sammen 17 ofre for de tolv ranene på adresser på Grünerløkka, i Vika, i Gamlebyen, på Storo-senteret og McDonald’s i Klingenberggata, skriver Avisa Oslo.

To andre gutter har også status som siktet i flere av tilfellene som 16-åringen er siktet for, men disse er under kriminell lavalder og vil derfor følges opp av omsorgspersoner eller av eller i samarbeid med barnevernstjenesten, skriver Nettavisen.

Ranene har vært omtalt av politiet og flere medier som «Vipps-ran», ettersom de har skjedd ved at gjerningspersonene har truet med kniv og bedt om tilgang til Vipps. Gjerningspersonene har truet til seg tilgang på fornærmedes Vipps-kontoer for å se saldoene og videre kontantuttak. De har ikke brukt Vipps til å overføre pengene.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.