Joe Biden og Benjamin Netanyahu retter kraftig retorisk skyts mot ICC etter begjæringen om arrestordre på den israelske statsministeren.

Sjefaktor Karim Khan i ICC har bedt om arrestordre på Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant. Khan ønsker det samme for tre Hamas-ledere. (NTB-AP) /blockquote>
ICC er en forkortelse for Den internasjonale straffedomstolen.

Ifølge Khan er det rimelig å tro at de står bak krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten på Gazastripen og i Israel.

– Jeg avviser med avsky sammenligningen i Haag mellom demokratiske Israel og massemorderne i Hamas, sier Netanyahu i en uttalelse.

– Med hvilken frekkhet sammenligner du Hamas som myrdet, brente, slaktet, halshogde, voldtok og kidnappet våre brødre og søstre og IDF-soldatene som utkjemper en rettferdig krig.

Tre representanter er også tiltalt fra ICC.

Biden reagerer også, selv om også Biden-regimet viser svekkende vilje til å levere våpen til Israel, på grunn av operasjonen i Rafah.

– La meg være tydelig: Hva enn denne aktoren muligens impliserer, så er det ikke likhet – ingen – mellom Israel og Hamas, sier Biden.

Hverken USA eller Israel er medlem av ICC.

Les også:

Anklager ved Haag-domstolen søker om arrest­ordre på Netanyahu og Sinwar

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.