Utsendinger fra Den internasjonale straffedomstolen, ICC, skulle etter planen besøkt Israel mandag for å få en nøye innføring i hvordan Israel har bygget respekt for menneskerettigheter inn i sin krigføring.

Israel hadde vært i kontakt med ICCs sjefsanklager de siste ukene, fikk The Times of Israel vite mandag, og israelske tjenestemenn forventet å være vertskap for ICC-tjenestemenn fra mandag kveld for et innledende besøk for å planlegge et offisielt besøk av Khan. USAs utenriksminister Antony Blinken refererte til Khans forestående besøk i sin uttalelse mandag, og sa at kanselleringen av besøket undergravde legitimiteten og troverdigheten til Khans etterforskning.

Israel var klar til å tilbringe tid sammen med Khan for å vise aktoratet hvordan beslutningene blir tatt, hvor juridiske eksperter passer inn i beslutningsprosessen, hvordan angrep blir godkjent i IDF, hva Israel gjør rundt humanitær bistand, og mer. I stedet ble de tatt på sengen av Khans kunngjøring mandag.

Sjefsaktor Karim Khan gikk ut offentlig. Det blir tolket som at han ville ha overskriftene. Men da er det slutt på Israels samarbeid.

Den moralske likestillingen mellom IDF og Hamas opprørte Netanyahu.

«Med hvilken chutzpah våger du å sammenligne monstrene i Hamas med soldatene i IDF, den mest moralske hæren i verden?» spurte Netanyahu. «Med hvilken frekkhet sammenligner du Hamas, som myrdet, brente, slaktet, voldtok og kidnappet våre brødre og søstre, med IDF-soldatene som utkjemper en rettferdig krig uten sidestykke, med en moral som er uten sidestykke?»

Netanyahu sa at han «med avsky» avviste Khans tilsynelatende sammenligning, og sa at den er et eksempel på «den nye antisemittismen» som har flyttet seg fra universitetscampusene til Haag. Statsministeren lovet den israelske offentligheten at ICC ikke ville hindre Israel i å styrte Hamas og oppnå «total seier».

 

https://www.timesofisrael.com/netanyahu-absurd-icc-bid-to-arrest-israeli-leaders-is-the-new-antisemitism/

 

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.